Koprčanke so fejst punce

To je edina, ki jo lahko pozitivno napišem, vse ostalo je v riti. Dobesedno. In edina, ki me te moje agonije reši, da spoznam tudi osebno kako Koprčanko. Kar hodim doli, kot oni rečejo, veliko lažje prenašam propadanje vsega okoli mene. Nobena več ne zdrži, noben datum ne velja več, lahko samo še zvisiš.

Edina novica, ki jo lahko bereš iz dneva v dan, je odpuščanje, država te jebe na suho, a vsaj nekaj bo dala. In v takem stanju naj razmišljam o toplicah, ženskah, otrocih in kar je teh reči? Ma ne ga srat dragi moji, no vsaj najnovejša svetovalka se s mano silno trudi. Da je mislila name, ko sem v ponedeljek popoldne tekal po Koprskih trgovinah. Sem ji pač prijazno, da druge ni. In ko se končno lahko po 4 nakupovalnem lahko mirno usedeš na klopco ob pomolu, si lahko miren s marendo za 2 evra.

Prihranki so še!

Prišlepat se na firmo zrsz, druge ni, če pa bo še kaka postavna Koprčanka odkrila v meni sorodno dušo, bom v 7 nebesih. Danes sem bolj v peklu, ker me nič ne znervira kot to, da nečesa ni, kar je leta. A jaz sem kljub vsemu letal na bankomat, in gledal na izpisek kot bik v nova vrata. A to ni tak problem, ker je dolgovani znesek bagatelni.

Bolj mi udarja na živce ta večni tandem gurs in durs, da bi jih nekam odneslo, ker drugega ne znajo, kot jebat siromaka na puno! Pa kaj ti bo ena sirota plačevala nepremičninski harač, ob milijardah pokradenega tajkunskega? Šef se trudi, da nepremičninskega ne bo, a na obali ga volil ne bo nihče. In potem se še tv nacionale spomni, da bi bilo dobro pocuzat še kak Evro iz praznih žepov ljudstva, tokrat za gasilce.
Dost imam tega fehtanja, spama in telemarketarjev.

Vem samo eno:

Ko grem spet v mrzle kraje, gre v ta mali rudsak vsa hrana, ki jo uspem pobrati doma. Dobesedno vsa, ker Mečkatorju cel teden ne mislim dati več kot 5 evrov. Tudi paštete za 17 centov in navadni jogurti za 19 centov so proti krizni ukrep, še bolj pa, če greste na kako javno zastonj večerjo, pa se malo pobaše z miz v rudzak. Če ti kapital ne da dela, je tudi to rešitev. Tako in tako bi šlo v kante, ker ljudstvo na zastonj večerjah nikoli ne poje vsega.

In ko pride naslednji spam Slovenske firme, jih osebno pokličem, in povem nekaj krepkih.

Ma so res take mone, da prodajajo brezposelnemu, ki od njih ničesar ne bo kupil, ker edino kar kupim in plačam je hrana in prevozi. Ma je mlela tista šjora iz Celja, dol mi visi.

In dosledno zahtevam od vseh da mi plačajo, kar so mi dolžni. Na prijazen način, a ne mislim odnehat. Pa tudi če se gre za potne stroške 7 evrov.

Zakaj bi državi ta denar pustil?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !