Slovenija na trgovskem in političnem dnu, vlada je že padla skozi!

Dragi moji se spomnite, kaj neki že sprašuje mali Peter iz enega prvih partizanskih filmov po 2 vojni v ne joči peter Nemškega vojaka?
» A si tud ti not padu » Medtem ko vsakodnevno padamo skoz, prejšnja 2 Janševa je zelo očitno napovedala vojno napoved valorizacijam pokojnin in javnemu sektorju, štango 2 janševini pa zelo uspešno drži prva vladna stevardesa Alenka na visokih petkah.

Vse bolj pa imamo občutek, da se pri nas dela samo še v javnem sektorju, medijih in diskontnih trgovinah. Diskontarji pa so, ker vlada udri po siromaku s ne vem kakšnimi davki, zmagovalci krize. Vsi ostali smo več ali manj poraženci. Namesto vprašanja vladi, koliko se je vlada danes zadolžila, nas lahko zaskrbi naš davčni jutri. Dobro, nekaj proizvodnje ima Slovenija še, toda vseslovenski punt proti nepremičninskemu davku nas lahko močno zasrbi. Razumljivo, noben od zdravo razumskih si ne želi Janše nikoli več na čelu izvršne politike, toda prva stevardesa Alenka v vladnem letalu brez pilota nas lahko strmoglavi.

Vmes se pojavi še ta pozitivni kpk Štefanec, ki tik pred zdajci, ko ga Pahor že skoraj podpiše, vrne pozitivno strankarsko izkaznico. Naj bi ljudje na tako občutljivih položajih, kjer se gleda predvsem politikom pod lepljive prste, bili strankarsko nevtralni, pa so obratno, strankarsko obarvani. In ker roka roko umije, ni treba preveč razlagat, da pozitivni šef kpk bo tovariše in tovarišice pozitivne malo bolj po domače.
Kpk tako in tako ne odloča o ničemer, pošilja koruptivne politike in gospodarstvenike parlamentarnim komisijam ali v vednost sodstvu.
Če je Klemenčič odpiral nekaj pomembnih imen Slovenske politike, kot je Janša, in njemu podobni, pa tudi Zoki, in njemu podobni, pri Štefanecu brez 2 pomočnikov dolgo ne bo tako, če sploh kdaj.

Vmes pa mora ljudstvo še preživeti, v tako zbirokratizirani in skorumpirani državi, da ne omenjam še, halo račun, je to misija nemogoče. Če temu dodamo še 130000 brezposelnih za povrh je mera polna. Še dobro, da nam vsaj iger, če kruha ni, ne zmanjka. In če to zgodbo zaokrožimo s Kitajci v Mariboru, ki naj bi zgradili tovarno baterij z 300 zaposlenimi, nas hitro nekam pritisne. Od vsega, kar je Maribor z raznimi vlagatelji že doživel, bi vsaj Andreja Fištravca, župana Maribora, lahko vsaj malce srečala zdrava vstajniška pamet.

Ker, bodimo iskreni, tisti ki imajo trg, potencirale, ideje, možnosti in denar, so sosednje čez Muro. Pa naj bo to Avstrijska lesna, agroživilska, in kovinska industrija, s visoko dodano vrednostjo, zagotovo resnejši partnerji, kot neznani Kitajci.

V redu, če občinarjem Mariborskim to rata, izvolio, drugače pa je luknja od Maksa kar globoka, zato previdno, da ne bodo spet finančno nasedli.

Medtem vladno letalo brez pilota s avtopilotom leti dalje, po nove in nove kredite in obveznice. Tiste, na rodni grudi, pa nam je država razlastninila, pa naj bodo to delnice nkbm, nlb in nkbm in nlb obveznice. Tukaj pa je Slovenija dobesedno padla skoz.

Da se v vrstah ne splača čakat za nič, vemo. Zato zdaj vrtičkajmo, vsaj pridelkov nam durs ne more obdavčit. Zato s velikim veseljem vse kar rabimo za vrt, durs obdavči s 22 % !

Smo se zato borili, zdaj nam ostanejo več ali manj samo še dobre vile, motike in grablje. Vsaj nekaj, poleg krize.

Ta pa grize

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Slovenija na trgovskem in političnem dnu, vlada je že padla skozi!”

 1. Rado Rado pravi:

  “Dragi moji se spomnite, kaj neki že sprašuje mali Peter iz enega prvih partizanskih filmov po 2 vojni v ne joči peter Ameriškega vojaka?”

  Dragi Lord. Vojak je bil nemški. /Nemci so preganjali partizane, ki so hiteli na osvobojeno ozemlje/

  Glede Štefanca pa: Pripisuješ mu vse slabe lastnosti politike, ki ga je imenovala. A za te slabe lastnosti nisi naštel nobenih kiksov, ki naj bi jih Štefanec naredil v svojem poklicnem življenju. Prosim te, da jih našteješ in argumentiraš. Ali pa se opravićiš.
  Sicer te bomo imeli za neverodostojnega. In te ne bomo več brali.
  LP Rado

 2. jufre pravi:

  Rado daj nehaj spet palamudit, kje so kompetence, a nisi glih ti še ne dolgo nazaj piskal o nekih kompetencah vsepovprek, človk se na finance ne spozna, jeziki mu baje ne ležijo, pravnik je tudi baje za en k….. pa lahko še naštevam,jih je pa prepričal z nastopom, pa ne me jebat, kaj bomo državljani za te Štefanceve manjke plačevali še svetovalce, prevajalce?!….v izboru je bilo vsaj 5 ljudi, ki so bili primernejši, že un novinar bi bil boljši izbor, ker kompetence tko očitno niso pomembne, mlad, neobremenjen, z željo po spremembah, popucat smrad, a glej ga ni član prave stranke ne, lobija?!
  …..tiste kure z komisije gredo jutri lahko pometat ceste, ker za drugo niso uporabne, zaradi njih je organ popolnoma izgubil verodostojnost, težko pa me boš prepričal, da to ni bil namen!
  Kdo bo imel blogerja za neverodostojnega?!
  Ti in pezdeti okol Štrajna, Pribaca, dej ne me smejat, sami ste višek verodostojnosti, v obratnem smislu, da bo jasno……..
  in še za konec, ej si nisem mislu, da bom to kdaj napisu, pa bom,
  glede na to kaj vse se zadnje čase dogaja v tej smrdljivi Sloveniji, fak še Janša je boljši izbor!!

 3. lordwales pravi:

  @rado

  Za kikse naše polite bi rabil nekaj mesece pisanja, zato grem zdaj raje na vrt.
  Bo več od tega, se mi zdi.
  Edini kiks, ki sem ga naredil, je napačno pri ne joči Peter, bo popravljeno!

  Nesposobni vladi se ni kaj opravičevat.

 4. Rado Rado pravi:

  Klemenčič, citiram: “Ob tem pa spomnil, da sta tako predsednik SDS Janez Janša kot nekdanji predsednik PS Zoran Janković, ki ju je obremenilo poročilo KPK, še vedno “tukaj” in predvsem njun podporni mehanizem je še tukaj, “pri enem iz fanatične, skoraj religiozne, pri drugem iz čisto interesne, lobistične vdanosti”.
  “Veliko se je spremenilo in hkrati se ni nič spremenilo”, je ocenil Klemenčič.

  Kot sem rekel Lord, ne pripisuj Štefancu krivde in nesposobnosti. Kriva je umazana politična intriga, katere je tudi Štefanec žrtev!

 5. lordwales pravi:

  Štefanec je žal del sistema, ki nam vlada.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !