Lordwales gre v Hollywood

Zveni kot slaba šala, dragi moji, ker v najboljšem primeru bom prišel do filmske delavnice v Gorici, Italija. Prošnjo sem poslal, upam na najboljše, ker jih vzamejo samo 10. Če bom sprejet, mogoče nabašem tam na kako sorodno dušo. Kar naprej poslušam o krizi in da ni denarja. A to je tako kot nevihte: Pride in gre. Vsekakor pa so moje zaposlitvene izvedljive več ali manj samo čet mejo. Kako bo s statusom invalida pustimo času čas.

Trenutno lije kot iz škafa. Mi vsaj vrta cel teden ne bo treba zalivat.
In če kdo pravi, da se pri nas nič političnega ne dodaja, je precej gladek. Dogaja, in še kako dragi moji. Ne gre prezreti apatije do Evropskih volitev:

Če ne volite, poklonite svoj glas Janši. Zato na Evropske, in tudi vaš glas proti dikriminatorni in razdiralni politiki sds šteje. Karkoli, samo ne plavo rumenih. Drugače pa, dokler je poln hladinik pri hiši in bujno rastoč vrt nič ne skrbi. Še najmanj glede denarja. Če se ne morem spomnit kdaj sem lani dobil izplačano rentno varčevanje, to pomeni,
da mi gre hudičevo dobro pri Evrih.
Mnogi se brezposelnosti bojijo, jaz pa zdaj imam najlepše mesece svojega življenja. Še nikoli se nisem počutil tako svobodnega in veselega. Zelo verjetno mi bo v Italiji uspelo kot filmskemu igralcu v b produkcijah. Zelo verjetno bo moja sorodna duša Italijanka ali še verjetneje ena od številnih tujih študentk v Gorici, Italija. Nihče mi ne garantira tam nič. A casting agencija se zelo trudi, lahko bi pospešil zadevo s nekaj novimi slikami samega sebe, saj veste:
Prvi, srednji, glavni plan. A ker moje slike s avdicije že imajo, je bil ta mail namenjen vsem, ki še niso v data base. Ker so vedno avdicije Goriške casting agencije v Gorici, ali me povabijo ali ne, bom brez težav izvedel kraj avdicije. Avdicije v Gorici so, če se film snema v mestu ali v bližini. Za razliko od Slovenskih, je rompa in pompa okoli tega celo preveč. Ne gre pa to v enem dnevu, tednu, mesecu. Za razliko od Slovenije ima Italija takoj čez mejo nešteto zavodov, ki jih financira provinca, dežela in Eu, in pogosto organizirajo open projekte.

Za ljudi, kot sem, odbitih idej se vedno najde kako mesto.
Nimam izkušenj s tem, a že na prvo prošnjo, kjer je bila starostna omejitev so takoj prijazno odgovorili in se mi zahvalili za ponudbo.
Čeprav ulice Gorice, Italija ne ponujajo kaj bistveno več kot pri nas, so ljudje tam bistveno bolj sproščeni, odprti in komunikativni. Center mesta premore 3 javne knjižnice, 2 Italijanski in 1 Slovensko.
Najsodobnejši kino, univerzo, že omenjene zavode in tako dalje.
Noter na trkanje ne prideš, prideš pa preko casting agencije. To je to. Ker casting agencija živi od sprejetih igralcev, manekenov in podobnega, se zelo trudi. Za razliko od zasebnih zaposlitvenih agencij v Italiji, ki se zelo malo trudijo.

Kako je to pri nas, raje ne bi.
Lahko pa vprašate vse, ki so spokali kufre in šli čez mejo, kako je s tem. Pri nas nezaposljivi, takoj čez mejo zaposljivi.
Kljub visoki brezposelnosti v Eu je iskanje dela pri nas obup.

Poleg sreče v filmski industriji računam še na srečo pri brezplačnih nagradnih igrah. In na srečo v ljubezni.

Na umiritev političnih napetosti v Sloveniji

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Lordwales gre v Hollywood”

  1. uršula pravi:

    dobila sem od društva vabilo za avdicijo za snemanje kratkega filma konec tega tedna. lahko ti pošljem link, samo te moram opozorit, da nič ne plačajo.

  2. frue pravi:

    super je prebrat neki tako optimističnega, se mi res zdi, da je pri nas že vse skup na dnu in samo še o tem poslušamo/govorimo

  3. lordwales pravi:

    http://www.galaxiafilm.it/it/casting/7

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !