Znamenje

Zgodit se mora neko znamenje, da stopiš korak iz utečenih tirnic. Zgodit se mora odmevni intervju Tine in Massija, da ugotoviš da so v življenju pomembne tudi neke male stvari, ne pa nebuloze večine naših politikov. Ugotoviš, da si spet leto dni starejši, so what. In da tvoje življenje ni vredno piškavega oreha, če ne bi imel take volje do vsega.

Da imaš vse te tehnologije polhn kufer, a brez nje ne gre. Da si že 2 meseca in pol doma v leru, pa se nikamor ne premakne razen do bližnjih 2 mest in še tretjega kamor mi zdaj ni treba več. Da bi šel s veseljem čez planke, a prihranki kopnijo kot lanski sneg. Da si neučakan, da bi ti država čimprej dala obljubljeno. 300 Evrov za 101 oddelano delovno uro. Da si v najboljših letih, a na tleh. Vrhovi so nebeški.

Potem se ozreš naokoli, in si rečeš, stari, poberi se. In res sem se, damm got. Ko sem včeraj obvisel pred Evropskim soočenjem, sem znova sam sebi potrdil, da je vsaj pol tam prisotnih za politični odpad. Upam, da bom vsaj to slabo plačano službo dobil pred šefovim odhodom v apartmajček na Dobu. Ki ga je danes pravno močno dobu.
In kako krasno se bi bilo spet vrnit na Večer. A očitno mi tam medijski bogovi niso več naklonjeni. In ko bereš Brecljevanje o 27 letih za nič tajnikovanja Pelicona v kud France Prešeren me zvije.
Napram njemu sem Rokfeler. S skoraj polovično delovno dobo, prihranki, prihodnostjo.

A razen lepih želja in pisem se ne zgodi nič. Razen Evropskih volitev. Kdo ne bi smel zmagat, in kdo sme dobit, vemo.
A volilna absitenca bolj skrbi kot vse vladne reference.
Če hočemo šefa poslat v kozji rog, in vse njegove, nas edino visoka volilna udeležba reši. In zato vsi, ki službeno in zasebno berete te vrstice, na Evropske volitve obvezno!

Več kot da greste volit, ne morete naredit. In če je kakšno Evropsko znamenje na Evropskem nebu, je to zagotovo Violeta Tomič in zvezda Evropska številka 3. Evropa ljudi, ne kapitala, vrnitev eko socializma niso parole. So dejanja. Evropa, ki varčuje na plečih najšibkejših, izvaja neoliberalizem in ne odpre Evropskih inštitucij Evropski blaginji ni naša Evropa. Koliko je vredna na borzi dela ta Evropa, se je pokazalo danes s stečajem Mure.

Evropske kocke so padle, ne zakockajmo jih.

Združena levica, številka 3.
Kjerkoli v Sloveniji. 50 % poslanske plače Violete Tomič gre v socialni sklad.

Najboljša ponudba za ljudi na robu
Michael Moore bi za Združeno levico rekel:
Končno je Slovensko politiko srečala pamet

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !