50 odtenkov novinarstva

Svetujemo mi, dragi moji, naj pokličem na Večer, predno pozabijo name, ker moji maili ne opak ne onak ne primejo. Težko je razumeti, verjetno kje v kaki bolj normalni državi bi dobil povišico, no ja, ta teden Večerovci lahko pričakujete moj klic. Najprej bom povprašal po Jaksu, nato pa še po desku. Lahko pričakujem, da se bo tisti drobiž za moje družbeno politično angažirano pisanje dobil?

Ah ti maili, kdo jih še odpira in prebere? Ko je bil še na Večeru urednik Totega lista Mirko Lorenci, pokličem, ne reče ne bev ne mev, me en čas posluša, nato pa butne slušalko dol. Jaksa ni bilo treba klicat, sam je odkril moj talent in sem bil noter. Prav veliko, če sploh kaj v teh letih stalnega angažmaja na Večeru nisem klical. 2 sem bil s strani direktorice marketinga poklican kot nominiranec bobu blog 2010 in 2011. Povabljen na gala večer v narodni dom, a odklonil zaradi stroškov. Raje sem pisal, vedno ko sem bil doma, povprečno sem oddal okoli 100 teksov na leto za Toti. 7 let in en mesec. Seveda zdaj znam služit kruh tudi s čim drugim, a moj neustavljivi talent za novinarstvo mi ne da miru. Ah ta kriza, vedno pride, ko si na dnu, nikoli ko si na vrhu. Ah ta lepa dekleta, kaj bi svet brez njih, a gledano iz moje jebene pozicije moram prej rešiti sebe, kot lepa dekleta.
Sveta ne rešujem, a kar napišem, ima odmev.

Že zdaj se prijavljam, ponovno za Večerovo poletno novinarsko šolo.

Trenutno poslušam Andreja Šifrerja, volilni molk je zelo odmeven.
Ah, oh in sploh, sem tudi aforist, žal nisem omožil tako bogate gospe, kot Fredi, ki je tak v redi. Tudi jaz bil v redi, če bi vsak teden vun gledal skozi tv okno. Mastni honorarji, ma dajte no, se hecate?
V medijskem svetu se nikoli ne vpraša, koliko bo, to je nenapisano pravilo. In ko smo že pri odtenkih, če pride Janša na vlado, bodo samo še črno sivi. Kaj to pomeni, smo novinarji že malo obkusili za časa peticije 571 oziroma medijske uzurpacije prve Janševine.
S ponosom povem, da sem jo s veseljem podpisal.
Ah in 50 odtenkov mojega vrta, kjer lahko v miru meditiram,
in izdelujem nove medijske strategije, ko me pa tam ni, mi kuščarji in nestrupena kača jejo jagode. Najbolj zrele! Ah in ta naša politična oblast, zrela je za odpad. Ali lahko poklicani novinar, kar sem na objave in reference, lahko v primeru izgube angažmaja obesi novinarstvo na klin. Nikoli, res nikoli. Vse krize pridejo in grejo, in 50 odtenkov politike rabi vsaj 50 vrhunskih notranjih novinarjev in novinark. Ta Slovenski politični lonec že močno brbota, da nas bo še neslo skupaj s nesposobno Slovensko politiko, s redkimi političnimi izjemami, proti Evropi je malo verjetna. Nese nas k vragu, skupaj s Muraši, delavci Cimosa in odpuščenimi novinarji Žurnala k vragu. Če se v Slovenski medijski krajini kapitalsko transparentno ne bo kaj premaknilo, če medijski lastniki ne bodo vlagali v razvoj, in talente, potem bo šlo vse Slovensko novinarstvo v stečaj.

S pozicije Muraša, delavca Cimosa je usoda zapečatena, s pozicije notranjega in politično satiričnega novinarja pa je štofa celo preveč.
In če se notranje politično ozremo na minuli predvolilno Evropski teden, premierke Bratuškove javno ni bilo kaj dosti slišat.
Že na Evropskih volitvah bodo stranke tipa ps ali reinkaracije tipa Ab odpadle kot zrele hruške. Slavila bo skrajna desnic in levica, kot povsod po Evropi. In če si kdo javno upa napisat, da Janša in njegovi niso skrajna desnica, ni pri zdravi pameti. Omenjeni pa so za Slovenijo najmanj škodljivi, če so na Dobu ali daleč od sedeža vlade. Žal pa stranka, katere šef gre v apartmajček na Dobu, bo na Evropskih po zaslugi volilne abstinence slavila. Če bi ljudstvo, tako pridno hodili na volitve, kot poslanci v parlament menzo, bi se že zdavnaj rešili Patriotske in pozitivne politike.

Kakorkoli obrnemo, s politiko ali brez, smo v riti. Patrioti so nam pustili pregrešno drage Patrie, pozitivci pa milijardne dolgove. Vmes pa so kasirali razni prevzemniki stečajnih državnih podjetij. Durs pa, ko bi še lahko izterjal prispevke, ni naredil nič.

Račun Slovenski večinsko nesposobni Slovenski politiki bo majšinjsko izstavljen na Evropskih volitvah.

Računajte na nas, računov pa nam ne pošiljajte.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !