Ne berite Dela, berite raje Večer!

Bom pošten, odkrit, in kar je teh reči:

Včerajšnje kozje molitvice Dela okoli in glede prodaje Večera, odpuščanju honorarcev, manjšanju plač rednim in o mokrih lastniških željah 4 je milo rečeno neetično poročanje konkurenčnega in lastniškega Dela o še vedno uspešni medijski hiši Večeru, sicer s minimalno izgubo, a še vedno s težo!

Kaj bo iz vse te prodajne zgodbe slamnatih in pogoltnih morebitnih prevzemnikov Večera tipa Matej Raščan vemo. Vemo tudi da bo prej odkrilo streho Večera na cesti Slovenske osvoboditve kot šel en sam Evro Večerovega denarja za tajkunske in podobne kredite. Izčrpavanja Večera ne bo, nihče ga ne bo kupil, ker če pride Matej Raščan in njegovi na Večer, bo hujše po Mariborskih ulicah kot je bilo za časa Gotof si Franca.

Nič se ne bo zgodilo, Dragi moji na Delu, aktiv in sindikat novinarjev Večera stalno opozarja na kravje kupčije prevzemnikov Večera. In zahteva transparentnega, poštenega in razvojnega lastnika. Ker takih v Sloveniji ni, pač ne bo nič s prodajo. Večer, magari ostane Delov se bo sam izvlekel iz krize, Delove politike palice in korenčka pa ne rabi.
In da so bili na Delu revijah taki osli, da so spustili Raščana noter, in ta jim je za hvaležnost takoj obesil svoje tajkunske kredite, pa še po arhivu Dela revij je lomastil. Delo revije je spravil v stečaj, 100 rednih novinark in novinarjev pa na cesto. Če eden od 4 morebitnih prevzemnikov Večera omenja možnost odpuščanja več kot 50 rednih Večera, rabi kakšno ustrezno ustanovo. Nihče od rednih na Večeru ne bo odpuščen, nihče od prevzemnikov zaposlen. Ker ko se Štajercem in Štajerkam dvigne pisker, vrag odnese Delovo šalo. Sicer pa je uredništvo in uprava dela v tej zgodbi s prodajo Večera zaradi tajkunkih poslov Boškota in njegovih še najmanj pristojno, da karkoli razlaga.

Kaj oni izdajajo Večer?
Racionalizacija na Večeru bi bila tudi brez te zgodbe, a če ne bi Delo Večeru ukradlo ¼ milijona bilančnega dobička bi letelo manj honoracev, in bi se rednim manj rezalo. Večeru neomajno zaupam dalje, in vsake, tudi Večerove krize bo enkrat konec. Nenazadnje Večer izdaja izredno dobro prodajano Nedeljko izdajo Nedeljo.

Zato naj si ob vseh tej vročinah uredništvo in uprava Dela ohladi razgrete glave v kakšnem bazenu, in naj da Večeru mir, če mu že noče finančno pomagat.

Teh rešiteljev Večera nihče noče, pa magari so gor rasli s Večerom.
nenazadnje Večer 69 let uspešno fura brez stricev in tet iz finančnega ozadja. In je napram Delu minimalno zadolžena in več kot uspešna medijska hiša s posluhom za malega človeka.

Večer ni lokalni, je poleg Dela edini osrednji Slovenski časopis!
Na to se pije in poje!
In naj uprava Dela najprej pomete pred svojim pragom!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !