Na juriš – 1199 – Ko osebno sončno referentko zvije – Lordwalsa še ni zvilo

Dragi moji – Lahko začnem v pravniškem jeziku, ki je te dni zaradi Jj tako popularen: Ko izčrpaš vse možnosti………………………….
Ki ti jih nudi državna delovna rehabilitacija. Ostane samo še dvoje: Ali sam krošnjarit za delo, ki ga plača država, po želenih firmah, ali pa čakat, da bodo oni kaj poklicali.
Kako je s temi klici, je znano, največkrat ob svetem nikoli, a presenetljivo, tudi doma mi dela ne zmanjka. Imam pa še dva asa v rokavu:

Ali da grem za kak teden v mrzle kraje ali pa za en popoldne v Ljubljane. V obeh primerih se bo premaknilo, ker se na sončni ne bo ne opak ne onak. Pa zakaj dotična ne bi smela na bolniško? Seveda upravičeno, o tem ni dvoma, delo svetovalcev na sončni je stresno.

Toda ali ni življenje brez prihodnosti brezposelnih enako stresno?

Ne samo da ne moremo na plačano bolniško, smo izključeni iz družbe. Stigmatizacija in kar je teh reči. Zakaj se vedno udari po najšibkejših, ljudeh na robu in brez enakih možnosti je odgovor v neoliberalizmu.
In če temu dodamo utečene osebne ene in iste poti potem smo tam ker rado smrdi v riti. Dvomim da bo to pisanje koga zvilo, kaj premaknilo in bog ne daj, tukaj namenoma postavljam vejico, spremenilo. Mogoče se danes zdi, da je največja težava Jj odhod v apartmajček na Dobu 20 junija. Moja pa da bom pravočasno pobral jagodičevje in jagode na mojem vrtu. Moji edini službi.

Seseda brezposelnemu v tem slučaju ostane samo še sorodna duša nasprotnega spola, toda če te dotična ne dobro pozna, nimaš nobenih možnosti, saj ženske že po defoltu odklanjajo moške brez služb in materialnega stanja. Kaj mi pomaga jutrišnja avdicija na novinarje planet tv v Stegnah, ko pa tako in tako ne bom izbran. Vzeli bodo izključno diplomirane novinarje. Ostane mi še svobodno preklinjanje, to pomaga kot 100 hudičev. Kaj še pomaga, vemo, a v tej moji poziciji o tem razmišljat je kot stati nad prepadom. Ker nimam prihodkov, imam pa prihranke, bom moral moj zomer frišer dopust podaljšat in ga čez poletje spravit skozi v enem kosu. Življenje brez interneta najmanj en teden se sliši fansy, ko pa končno spet prideš domov te nič ne čaka, razen neprebrane e poštne slame. Če imaš srečo, kaka majica od nagradnih iger v kaslcu. To pa je skoraj vse.

Seveda v teh poziciji ne smeš niti razmišljat o vikendu s njo, že to, da te povabi ( oziroma se pusti povabiti ) na randi je več kot uspeh. V Nemčiji niti s službo pri ženskah ne prideš nikamor, če nimaš poleg še avta.

Poleg vsega povedanega postajajo zelo nadležne serijske nesreče padalcev na vzletišču Kobala pri Tolminu. Skoraj ni dneva, da ne bi s postaje mestnega avtobusa v Šempetru pri Gorici ( Italija ) potoval nazaj v jadralski kamp kamerad, ki je hudo poškodovanega kolega spremljal v rešilcu v Šempetrsko bolnico.

Vprašanja teh turistov pa so ena in ista, zato bi vsaj en ponedeljek raje šel v Ljubljano za en popoldne, pa če bo randi ali pa ne.
Mogoče obiskat moje živalske sorodnike v zoo. In ne morem si oprostit, da sem bil vsa ta leta pri osvajanju žensk tak osel.

Očitno mi je bog dal samo talent za pisanje, ne pa za osvajanje ženk.

Damm got saj sem Tomaž Švagelj Lordwales

Trudim se razumeti to mojo jebeno državo, toda utegne se zgodit,
da se bom prej utrudil.

Vsem mojih zvestim bralkam in bralcem pa čim več sence, vode in sladoleda. Temperature so peklenske. Politična situacija pregreta.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Na juriš – 1199 – Ko osebno sončno referentko zvije – Lordwalsa še ni zvilo”

 1. Stric Marč pravi:

  Hvala za lepe želje!
  Pri osvajanju pa ti naj bo tolažba iz zakladnice kmečkih modrosti : Vsaka motika svoj štil najde! Seveda pa se boš moral spustiti malo nižje, saj so pravljice o revni Pepelki in o neumnem norčku, ki premaga vse in dobi pricesko za ženo, le pravljice za tolažbo revnih. Običajno je tako, da isti ptiči skupaj letajo.

 2. lordwales pravi:

  Da naj nižam kriterije okoli žensk, mi ves čas govore.
  A hudič je, da če spustiš kriterije, se sam sebe razprodaš.
  Mogoče pa pomaga že to, da si s tisto, s katero mogoče misliš, da bi le kaj bilo, prijazen
  in sprejmeš vse njene pogoje.

  Kdo bi si mislil, da je iskanje sorodne duše ena vrata pogajanj, v dobrem pomenu besede, Kar se pa tiče jebenih služb, se je v socializmu reklo:
  Jebanje po spisku.

  Preklinjanje pa zelo pomaga, če že en jebanje po spisku.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !