Ana desetnica v Sežani, 27. junija

Ko sem se ravno pripravljal na izdatno preklinjanje in pošiljanje države k vragu, mi uleti tale prijetna novica. Da bom vsaj ta jebeni petek popolne preživel tam kjer se veliko dogaja. Okoli Kosovelovega doma.

Sem ravno z dopusta, če temu kot brezposelni lahko še rečem, bolje odklopa. Tista jebena vrata bi lahko včeraj ob 3 dobro zapahnil, in preživel še en odličen dan tam v Gornje Savski dolini. Pa nisem, ker sem mona. Bilo je noro dobro, poleg prehojenih 100 km se je veliko dogajalo. Da bi lahko kakšno povabil, na sok ali pa na kaj več, so mi več čas govorili, namigovali in predlagali. A ker imam svoje vzroke, da tega ne počnem, ker še vedno mislim, da prijateljstvo nekaj velja.

Lahko seveda v stilu ko je Hary srečal Mary še za dolga leta zvisim, a sem še vedno mnenja, da se kratkih razmerij ne bom loteval. Kdo ve, če bo iz te moje moke kaj kruha, če sva sploh sorodni duši, a nekoga, ki jo poznaš 9 let pač ne boš okoli prinašal s raznimi kiklicami za eno noč ali nekaj noči. Šele ko bo dokončno jasno, da bo ostalo samo prijateljstvo, bi iskal drugo. Po drugi strani iz vsega tega nič ne pričakujem. Zvestoba, odkritost, iskrenost in kar je teh reči.

Hary in Mary sta po tisti znani vožnji čez Ameriko, ko je Mary v obcestni restavraciji hlinila orgazem, in kasneje celo dobila drugega, čez mnoga leta spet prišla skupaj, spet kot prijatelja, a ko se je Mary zaradi svoje usode razjokala in porabila celo škatlo robčkov, končno postala ljubimca in par. Če gradiš neko razmerje na prijateljstvu in odkritosti, in si poveš in pogovoriš dobesedno o vsem, se ti ne more zgoditi to, kar se igralcu in šarmerju Radu Muleju. On jih menjuje kot gate, pa ima sploh to smisel?

Do nje sem bil vedno prijazen in uvideven, imel sem tudi slaba obdobja, prekinjal, pa me je tudi ona spet našla, in nazadnje spet jaz njo, ko sem končno uvidel, da tekanje za drugimi kiklami je kratkega veka. Seveda sem teh 8 dni odkopa preživel sam, a ker se je okoli veliko dogajalo, nisem bil sam. Zdaj sem spet v tej moji vuko jebini, damm got. Kjer se ne veliko dogaja, če sploh kaj.

Jutri je dan državnosti, šef pa v ohlajenih prostorih.
Da bo slavnostni govornik, ne dvomim, a žal zaenkrat samo iz ohlajenih prostorov. Kar se mene tiče, tiste dve leti bi bil tam najbolj koristen za državo. Verjamem, da je indično obsojen, a nikjer ni dokazal, da je nedolžen. Cirkus, ki ga zganjajo njegovi verniki, ki od sds ksenofobne in totalitarne politike izključevanja nimajo nič, me skrbi. Koliko časa bomo še talci enega obrammosolvca, ki je pozabil prebrat Dučejev življenjepis?

Lahko sem pristranski, a to da me je Večer odslovil, je posledica kravjih kupčij nakupa Večera v času prve Janševine. Če Delo tam okoli leta 2005 ne bi kupilo Večera, in ga na zadnji skupščini ne bi oslabilo za ¼ milijona evrov, bi še vedno bil Toti list in moje objave politične satire tam.

Na srečo 13 julija sds s ohlajenim šefom ne more zmagat, zmagal bo Miro Cerar oziroma njegova stranka. Čeprav pravijo, da nima nobenega političnega programa oziroma rešitve? Pa ima to Janša? S varčevanjem na plečih najšibkejših si lahko ta sds nekam vtakne. Tja na smetišče zgodovine, ker takih stran ne šefov v Sloveniji ne rabimo. Upam da bo Janša po teh 2 letih, če ne bo dobil še repeta in kakšne čufte več, se umaknil iz politike. Karkoli drugega bo počel, bo s teh ogromno koristil sebi in Sloveniji. Ker kjerkoli je sds na oblasti, tam so težave.

Kakorkoli dragi moji, pri političnih analizah in politični satiri mi gre veliko bolje, kot pri ženskah. A mislim, da dolgoletno prijateljstvo je veliko bolje, kot hopa cupa že na tretjem zmenku, nato hitro poroka in še hitreje ločitev, vmes pa kakšen otrok, za katerega driblata.

Odprta komunikacija pa je temelj vsega, se vam ne zdi?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Ana desetnica v Sežani, 27. junija”

  1. Možnost pravi:

    http://podcrto.si/podcrto-si-isce-dva-redna-sodelavca/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !