Najboljši sosed postal Hrvaški, koliko bo odpuščenih?

Najboljšega soseda, takega kot smo poznali, s večinsko Slovenskimi proizvodi, in višjimi cenami, ni več. Nikjer ni nobene zaveze, koliko let bodo prvi trije najbolj prodajani produkti v skupini živil še Slovenski, bodo kmalu Agrokorjevi? Namesto Radenske Jamnička, namesto namazov in jogurtov lm Dukat, namesto Fructala Vindija? To so vse Agrokorjeve firme, tako in tako je Agrokor Hrvaški živilski monopolist!

Bo še pisalo na Mercatorjevih štacunah Mercator, ali kar Konzum?
Ker Mercator dobi zase samo posojilo za dolgove, ostalo pa banke, ki jim je Mercator zaradi tajkunskih poslov ostal dolžen – ne bo za mercator nič bolje. Ves dobiček jim bo tako in tako izčrpal Agrokor, in jim naložil 100 milijonske nove kredite. Lahko bi vam naštel več kot 10 ne dobičkonosnih Mercatorjevih štacun manjšega obsega, ki bodo v nekaj mesecih zaprte.

Agonijo mercator Agrokorja pa bodo kot piranhe izkoristili diskontarji – ! ki vam bodo pred štacunami celo pekli na ražnju, samo da bi povečali svoj že tako polovični tržni delež. Koliko Mercatorjevih štacun je imelo zadnjo soboto odprte 4 blagajne? Leški Lidl ki niti ne velja za kaj posebnega glede prometa, jih je imel 4 in vrste so bile neskončno dolge. Razumem politiko dozdajšnjega Mercatorja v Slovenskih rokah, ko ščiti predrago Slovensko živilsko industrijo. Agrokor bo ščitil samo lastni hrvaški interes dobička.

Je pa vedno več Slovenskih kmetov, ki so pametni, na kostanje in lipe po vaških in mestnih trgih lepijo listke, s skromnim tekstom recimo:

Breskve po 1,5 kila, če pridemo sami k njim na dom.
Denar brez mučnega nekaj mesečnega čakanja dobe takoj, ni za njih nobenih transportnih stroškov, še časopisi jih reklamirajo zastonj. Kdo bi si mislil, da bodo Vrtovče pri Planini ( Ajdovščina ) postale Slovensko znane zaradi podjetnega kmeta? Ki se je naveličal čakanja za plačila trgovcev?

Kaj naj še rečem, če ste na dnu, tako in tako v mercator ne zahajate, če niste primorani. Če pa nismo primorani tja do srednjega nižjega razreda večinsko drugam. Še najbolj se mi v tej zgodbi smilijo Mercator Agrokorjeve trgovke na minimalni plači. Odpuščanja bodo v 100 žal!

Zato se množično udeležite protesta združene levice to soboto v Ljubljani proti prodaji Mercatorja Agrokorju. Svinjarija – ki jo bodo zaradi tajkunskih poslov plačali zaposleni in dobavitelji.

Bojkot Mercatorja že zaradi tako težke finančne situacije s milijardo dolgov ni dober, raje množično volimo Združeno levico na predčasnih volitvah. Nobena druga politična opcija pri nas ni pripravljena za rešitev kravjih kupčij prodaje družinske srebrnine Mercatorja narediti nič

Mercator mora ostat 100 % Slovenski, in pred vsako štacuno vihrati Slovenske zastave, delež slovenskih proizvodov pa mora presegat 90 % !

A žal nam je te sanje pobral cvetličar Ivica Todorovič

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Najboljši sosed postal Hrvaški, koliko bo odpuščenih?”

 1. mellie mellie pravi:

  Prodaja Mercatorja do grla zadolženemu tajkunu je škandal!
  Ne vem pa, ali ima odgovore prav Združena levica. Morda bi še verjela, če ne bi bil njen sestavni del TRS – me ne prepričajo!

 2. Smacky pravi:

  Zdej jokate, ko je prodano… Kje ste bli pa prej, ko bi morali aktivirat folk, ki pojma nima kaj se dogaja? Malo pozni ste, kaj zdej piz.dite…

 3. Pan pravi:

  Bodmin pošteni.
  Janković je bil prvi, ki je začel potapljati Mercator.
  Mercator z miljardo evrov pufa, ni vreden niti enega evra.
  Pridelovalci naj prodajajo pač boljšemu ponudniku, če ga najdejo.
  Za svoj denar hočem zdravio, dobro in poceni hrano,mogoče je kdo temu proti?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !