Čez samski stan ga ni

( Mogoče še ena lordwalesova parodija )

Med čakanjem na sanjsko žensko se je bolje, pregrešiti, ne boste verjeli, s pregrešno grenko – sladko čokolado, in imeti vsaj čokoladne sanje. Čokolade, namesto nje, ni treba prav nič čakat, pregovarjat in se dogovarjat. Preprosto vzameš iz omare in že se topi v ustih.
Pa to ni nikakor edina prednost, tudi preklinjaš in prdiš lahko po mili volji, in nihče se ne pritožuje.

Niti prepirat se ne moreš, imaš več časa zase, in vsekakor več energije. Ne rabiš ne zarok, ne porok, ne zaščite, ne rabiš nič načrtovat, razen lasnega preživetja. Daljinec od tv je vedno tvoj, hladilnik polnejši in kopalnica vedno prosta. Celo na izlet in dopust greš lahko tja, kamor ti srce poželi. Niti na zmenke ti ni treba. Njej ne rabiš nič plačevat, jo čakat po trgovinah ure in z njo usklajevat skupne trenutke. Najboljše šele pride: Če si samski, se niti ločit ne moreš, nimaš skupnega premoženja in še manj otrok. Ki jim je treba plačevat preživnino, če gre ljubezen narazen. Celo spiš lahko po mili volji, kolikor pač misliš da je treba. Sem in tja te premami, da bi kakšno našel, a čez udobje samskega stanu ga ni. Celo za stvari, ki jih ne najdeš, ne moreš nobenega obdolžit, da ti jih je založil. Ni težav s pms dnevi, in kar je teh reči. Briješ se enkrat na teden, umivaš pogosteje.
Ne rabiš je niti predstavljati, ker je nimaš. S sosedi zaradi njenega parkiranja nimaš nobenih težav. Pri garderobi si skromnejši, majico od prejšnjega dne mirne duše nosiš še naslednji dan.
Če se ti ne da umivat, se pač ne.

Če se kaj zarečeš, se ji ne rabiš opravičevat. Če skočiš čez plot, lahko kvečjemu polomiš plot, druge škode ne bo. S ženskami lahko flirtaš, pa se ona ker je ni ne bo nič ljubosumna. In lahko cele ure zreš v oblake, grizljaš pojočo travico in ne delaš nič. Niti na šiht ti ni treba, dokler imaš denar. Niti s hišnimi opravili se ti ni treba ukvarjat, niti posode ne rabiš vsak dan pomivat in pospravljat. Nimaš njenega nadležnega psa.
Ni ti treba kupovat 100 in eno stvar po trgovinah, da bi jo osrečil. In če pozabiš na obletnico prvega randija, kaj potem, saj se sploh ni zgodil.
Rož ne rabiš kupovati, lahko pa jih utrgaš na vrtu ali po travnikih. Namesto cele gore rož, ki jih je treba kar naprej zalivat imaš en kaktus. Ta zdrži dolgo brez vode. Koliko pa samski moški zrdži brez njenih objemov, crklanja, poljubov in kar je takih reči, da ne bomo preveč o detajlih je znano.

Zato se pač trudi vzdrževat stike s dolgoletno znanko, ali pač išče v mobitelu številke bivših. Pa magari je šel s njimi samo na pijačo.

Ponavadi samski moški postane vezan, kot se rado reče že po skupnem vikendu. Mogoče sta res na začetku načrtovala, da bo samo skupni izlet, a ker ju doleti noč, ta rada pokaže svojo moč. Po tem vikendu se pač začno radosti in grenkobe partnerstva. Večnega prilagajanja, skupne vožnje in več ali manj odkritosti eden do drugega.

Poskusiti ni greh, magari grenko – sladko čokolado. Ona bo še, čokolada pa rada hitro gre. Čokolado lahko nadomestimo, nje ne moremo. Ko se zgodi ta prava, jo zagrabimo. Da nam je ne konkurenca pograbi.

Če je parodija to, da je v Slovenji 30 % prebivalstva samskega, je razsvetljenje to, da se samski prej poslovimo od samskega stanu kot pijanec od flaške.

Če je zvestoba do roba, ali lahko gre čez?

Brali ste po ne vem koliko letih še eno Lordwalsovo, damm got humoresko!

Samski, vezani, razvezani, povezani, navezani, odvezani in poročeni vabljeni s svojimi mnenji, pohvalami in grajami:

tomaz.svagelj@siol.net

Damm got saj sem Tomaž Švagelj Lordwales

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Čez samski stan ga ni”

 1. arabela arabela pravi:

  Lord, si kdaj probal kandirano pomarančo s črno čokolado?
  Čudovita, skorajda popolna sladkost, ki ti brbončice objame v strastno simfonijo občutkov…
  Za trenutek, se ti zazdi vse mogoče… Vse se združi v eno, neponovljivo zgodbo in misel le tiho šepeta… naj traja, naj traja…
  O čem drugem, pa drugič.

 2. niko pravi:

  … tudi vse drugo je lahko danes in ni treba čaqati na jutri …
  -
  … jutri je čas za obžalovanje in ne danes …

 3. lordwales pravi:

  Hvala obema za izvrstna komentarja

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !