Pisanje prošenj za delo – misija nemogoče, kateri del že?

Dragi moji, zagrizel sem v te prošnje, danes spet tri. Daleč od novinarskih sanj so te službe, če jih lahko sploh tako imenujemo. Ker je to prostovoljno delo, ki ga plača država osebam s statusom invalida za 101 oddonkano uro je to zgolj kratkotrajna rešitev. Nekaj mesecev prejemati po 300 evrov in potne stroške je American dreams. V teh kriznih, negotovih in nezaposlivih časih. Več kot polovico zasluženega s tem državnim poslom bom nesel tiskarju Mljaču v Divačo, ki mi bo tiskal moj kontroverzni prvecev 30 tednov – Nadaljevanje politične satire Toti list ( žal ukinjen 1 aprila 2014 ) Takoj po izidu prvenca pa poklicna publicistična in novinarska pot.

Nekje na prelomu 2014/2015 se bom prostovoljno poslovil od te državne jebe, in šel kot sem povedal. Če me bodo v katerikoli ustanovi, zavodu ali zasebnem podjetju uporabili za piarovca in informatorja o njihovi dejavnosti za spletno stran – ne bo jim žal. V tem se neprekosljiv. Pa če sem ne vem kako skromen.

In kako minevajo zgodnji julijski dnevi? S vsaj 3 političnimi aferami na dan, pa naj bo nekdanji veleposlanik v Avstraliji balažič, modri dirkač Cerar ali nove kazenske šefu! V stilu pač nič več nas ne preseneti, niti gole teniške zadnjice, ki jih je včeraj predstvalil naš edini dnevni tabloid slovenske novice. Prodajo včerajšnjih Sn v kolpotaži je uprava, uredništvo in marketing Dela nazdravljala s šampanjcem. Če kaj dvigne naklado, manj pa nataliteto, so razne mične gospodične pomanjkljivo ali celo nič oblečene. In v času kislih kumaric so take grešne podobe na zadnji strani tabloida pravi balzam za moške duše. Pa tudi kakšno žensko. In dragi moji, te pol nage gospodične dvomim da znajo pravilno slovnično napisat en sam stavek, njihov kredo je bolj kot stas atributi.
Za nekaj ur slačenja in potem spet oblačenja vsaj 4 mestni honorarji. V Evrih. Glede na pekarno honorarno novinarsko jebo obetavna novica.
A lordwales se pa ja ne bo slačil za ekstradno industrijo, res ne.
Raje bo, Če dobi tolkel močnik teh 101 ure. Kar je nekje polovica socialne podpore takoj čez mejo. Najbolj pa je zaribalo na rk Sežana. Javno jim sporočam, da si lahko tisto sistematizacijo mirno nekam utaknejo. Skupaj s njihovimi nič vrednimi paketi. 101 ura kadar bo kar je dva tedna in pol ne bo nobena ovira, da bom šel septembra na plačano bndimo ( trgatev)

Dost imam čakanja teh presvetlih inštitucij, pred jesenjo tako ne bo nič. Avgusta me čaka še literarna delavnica jskd v Tolminu, se že zdaj veselim, kakor s novega premostitvenega nkmb, saj ima kje vzet.
Kakorkoli že, Botteri je že 2 rekel ne, zdaj čakam kakšen odziv ali objavo dnevnika. In Večera pisma bralcev.

Strmoglavljenje s stalnega zunanjega sodelavca rubrike na pisma bralcev je podobno prostemu padu. Jeba vam rečem. A tista faza, ko sem preklinjal vse po vrsti, in vse pošiljal po spisku je mimo.
Ni druge, kot poslati še kratko pismo bralcev na delo. Tem ne zmanjka.

Koliko prošenj za delo ste napisali danes?
Tistemu, ki jih je napisal več kot 300 in nič dobil,
bi lahko sončna postavila spomenik!

Da vsaj malo ponagajam eliti in nomenklaturi, sme včeraj volil združeno levico številka 7. S tem sem jih najbolj zajebal. Ker vsaj 4 eni in isti ne bodo vsaj ta mandat viseli v parlamentu, združena levica bo pa ko bo v parlamentu zahtevala dejanja, ne besed in obljub.

Porkaduš če država ne bo takoj začela vlagat v ljudi, zelena in visoko tehnološka delovna mesta, v investicije, javna dela, nehala varčevat, in se ukvarjat s neoliberalizmom, pa tudi odpustit nepotrebne birokratske stolčkarje a la rdeči križ bomo šli še to jesen v Grški ramingo.

In prosim, ne me več jebat v glavo s to klinčevo sistematizacijo.
Dol mi visi! Se reče ne, brez driblanja in adijo. Zanesljivo pa od mene nobena humanitarna organizacija ne dobi nič.

Združena levica ima 1 gvišni glas več.
Ostali pa en glas manj.
Pred politiko pa se lahko ohladite v vodi!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !