Nacevski Večer

Končno je saga o prodaji Večera, ki se vleče kot jara kača, prišla do konca. Oziroma do Kitajcev, ki preko agencije Odmev Nacevskega uspešno kupujejo Večer, sicer s nekaj mantrami uprave Dela o skupnem sodelovanju, beri kolpotaže in tisku prilog. A odločilna je kupnina, in ga ni slehernika na tem planetu, ki se za 2 milijona Evrov ne bi pustil kupiti. Sicer bo ta kupnina šla tako ali drugače bankirjem, ki so na veliko posojali Delu. To pa je kot vemo, zabredlo v milijonsko zgubo.
Pa še tajkunska zgodba s vstopom Laščanov v lastništvo se jim je zgodila.

A Kitajci so edini, ki bodo še dodatno odprli tošl in dokapitalitalizirali finančno shiran Večer, in s tem odprli rajska vrata Večera za prvo ligo nekdanjih Večerovih honorarcev. Zvestoba je na Večeru vrlina, ki je ne srečate nikjer drugje v medijskem sveti Slovenije.
Tipičen zunanji Večera pa se rad vrača, saj mu je firma omogočala redno sodelovanje. Tudi odnos uredništva Večera do bralcev in bralk je bistveno boljši kot pri konkurenci.

Seveda nikjer ne piše, da bo Večer ponovno angažiral kogarkoli od bivših rednih zunanjih, toda vsaj na sestanek je vredno povabiti. Beseda ni konj, ki se splaši. Če gledamo trenutno: Da bo večer danes prodan Kitajcem. To je bolje, kot slamnatim možem tajkunskih poslov Slovenije. Večer trenutno fura samo s rednimi in tistimi nekaj praktikanti fdv čez poletje. Letos ni niti poletne Večerove novinarske šole. A jer te Večer potegne vase, ni razloga, da če že ne sodeluješ, vsaj spremljaš kaj se dogaja. Sicer pa smo bivši stalni honorarci šele od 1 aprila letos. Upamo vsaj na malo daljše počitnice, potem pa spet na stalno rubriko. Kakšna koli že bo. Večer pa je tudi edini, ki lahko talentiranim piscem da poklicno sodelovanje. Ker je izredno fokusiran na tematske teme. Ne kot osredni Slovenski medij, Delo ki je vedno všečen trenutni vladi. Večer je všečen samo bralcem in bralkam in na to se pije, žal ne več iz Vinagove kleti.

Dokaz za to so legendarna Večerova pisma bralcev, tukaj ni slame in praznih besed kot pri konkurenci. In lepo je sem in tja v pismih brati kakega bivšega zunanjega kolega s Večera, kot je vedno odlični Jmk.
Take imamo, dragi Večer, kljub več ali manj odmevni tišini upam da preberete vse, kar vam pošljem, če bo pa kak odgovor ali pismo bralcev pa kapo dol. Je pa res, da sem v medijskem svetu Slovenije prepoznaven, recimo odgovorni mladine Botteri mi je takoj odgovoril. Ko sem mu ponudil sodelovanje. Neuveljavnim novinarjem in novinarkam nihče ne odgovori.

Ob tej priliki se priporočam za Večerovo majico.
S veseljem jo bom nosil čez poletje. Glede Večerovega piknika pa upam da mi bo ostalo dovolj na računu. ( Pošiljam vam še vest o bralnem krožku Sežanske knjižnice, kamor sem se vključil po 1 aprilu. Prej niti pomislil nisem, da bi šel ob sredah od doma. Ob sredah sem zadnja leta vedno pisal nov štof za Toti ne glede na vreme, moje počutje in politične razmere )

Razgibano poletje
Vaš nekdanji
Tomaž Švagelj

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !