Poletna rapsodija

Sanje o poletju, ki je na sporedu, sanje o njej, ki je kilometre daleč,
Ujetost v večni » ni možnosti » . Plutje med Scilo in Karbido, med bančnimi čermi in plehkostjo vsakdana, osončeno rečeno.

A dobre novice so kot nežni valovi v skritem zalivu, da bi šel na morje, je želja velika, A možnosti za to? So, kot za vse na tem svetu. Kot dobljene brezplačne nagradne igre, kot pihanje v oblake in objemanje s njo. Da se vsaj nekako vračam spet v literarne vode, je vsaj nekoliko kriv jskd. Protestnika pesem za natečaj feferon je poslana. Najboljše pa šele prihaja: Tradicionalna literarna šola jskd v Tolminu od 20 do 22 avgusta. Tokrat nekoliko pesniško protesniško obarvana. S 2 koncerti, izletom v Kobarid. S veseljem bom tam kot udeleženec.

Vse se spreminja, celo poletja niso več tako peklensko vroča, prej deževna. A da se jih znosno tudi doma preživet, s kako breskvijo, jagodo ali marelico, kar je pač poletnega sadja. In če gledamo malo numerološko, filozofsko, literarno vedno je upanje. Tudi za ljubezen.
Ta pride, ko najmanj čakamo, če se prepustimo nežnim valovom privlačnosti. In ko končno pride čas, ko končno rečemo: Ona je ta prava, in nobena druga smo bliže tistemu, ko ne vemo kaj se dogaja med nama. Ko ti ne veš, kaj je ona napram tebi, v svoji najboljši podobi, ti pa v svoji najboljši izvedbi. Umetnikom, kot sem, ni lahko najti sorodne duše, s nekaj potrpežljivosti, vsztajnosti in pihanja na njeno nežno dušo bo pa ja šlo. Saj se ne gre za premikanje gor, besede pa se ne splašijo.

Je to poletje drugačno zame? Zagotovo, saj že dolgo nisem bil tako blizu, da končno dobim mojo prvo sanjsko službo.
O sanjski ženski nisem prepričan. A če sam premakneš, se premakne. Na bolje. Lahko samo do vrat hladilnika, kjer še vedno čaka edina preostala breskva. In kdo bi ob tem sočnem sadju razmišljal o volitvah. Povsem običajno opravilo, ki se letos ponavlja v nedogled. Saj smo kar naprej na voliščih. Ene oddonkakamo So že naslednje. Lepo je morju, posebej če jo uspeš prepričat, da si najprimernejši kandidat za družbo. O financah, potrebnih ta to je vsaj zdaj nesmisel razmišljat. Živi dalje od prihrankov, ki kopnijo kot sneg spomladi. Zagrabi za vsako delo ki ga dobiš. Išči poznanstva, veze in naveze. Bodi zgovoren, komunikativen in kar je teh reči. Če na eni radijski postaji zvisiš, poskusi na naslednji.
Nikoli ne obupaj, saj je vedno luč na koncu tunela. In ona je še vedno tam. In če povabi, pridi. Ne glej na finance, te bodo še, ona se lahko naveliča in najde drugega. Ne bodi cagav mož ker od tega ne bo veliko.

Mogoče pa nekaj pomaga tvoj nasmeh

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Poletna rapsodija”

  1. Peter Filec pravi:

    Prvi stavek zadnjega odstavka je vreden aplavza. Rišpekt, kraševc.

  2. lordwales pravi:

    Hvala za moralno podporo, to šteje

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !