Življenje je lepo ( če si ga sami naredimo )

Dragi moji zagotovo je, če kaj naredimo za to. Če samo sedimo doma, objokujemo svojo usodo in čakamo poštarja, ne bo veliko, če sploh kaj. Če pa izkoristimo svoje kompetence, kot se učeno reče, talent in kar je teh reči, potem smo kralji sveta. Največ grenijo prošnje za delo, ker se dotičnim toliko da odgovarjat, kot politikom kaj naredit, ne pa samo govorit. A to ni največja težava.

Polepšat se da življenje s malimi rečmi, tudi če si uradno brezposelen, so what? Ne sprašuj se, kaj je naredila država zate, vprašaj raje, kaj si ti naredil za državo. To je drugače misel nekdanjega predsednika Zda Roberta Kenedija. Bojim se, da nam bo politika, taka ali drugačna lahko polepšala vsakdan. Vse politične stranke, ki so sodelovale na 2 predčasnih volitvah, so zapufane da kar ni res. Za ves ta cirkus zdaj prihajajo računi, in dobavitelji imajo, če se ne plača slabe živce. Lds so tako in tako porubili vse, kar se je dalo odnest. Pa to sploh ni edina propadla stranka, rubijo tudi vladnim. Saj je lepo poslušat te od zl, o eko socializmu, vladavini človeka in proti privatizaciji.
A žal položnice ne čakajo, bankirji še manj, potem pa se znajdi kot veš in znaš.

Na šiht je treba, če ga imaš, če pa ne, pač ne. Prošnje za delo so manj vredne od wc papirja. Če kaj pomeni nič po firmah so ti listi papirja. Količinsko gre v 1000 pisem. Uspešne firme nekaj 100 prošenj na dan, manj uspešne nekaj 10 na teden. Obstaja pa še vip varianta.
Loto in brezplačne nagradne igre. Kam uvršča sončna dobitnike na lotu?
Ti ne rabijo nobene penzije in službe, če so varno na bankah vezali večino dobitka. Žive lahko samo od obresti, sončno pa pošljejo v vse krasne. In državo tudi. Žal je denar gospodar sveta. Nekaj pa preseneča, kljub vsej krizi izredno narašča količina smeti povprečnega gospodinjstva. Še vedno po trgovinah: Želite vrečko? Kar se pa poletnih razprodaj tiče, me toliko ganejo kot lanski sneg. Mi popolnoma zadošča pošta iz Nurmberga v Nemčiji in tekstilni diskont.

Življenje je zagotovo lepše, če kupite poceni kilski sladoled, ga v hladilni vrečki prinesete domov in spravite v zamrzovalnik.
In si s njim lepšate, sladkate in hladite življenje kadar vam, zapaše. Dokler ga ne zmanjka sladoleda. Potem pa spet kupimo novega. Embalažo v kanto in v smeti. Plastika se zdaj reciklira.

Škoda da se ne še Slovenska politika. Dolče vita je to poslansko življenje.

Od vseh poslancev Zl od začetka do konca mandata pričakujem izpolnitev njihove predvolilne
obljube:

Pol poslanske plače v dobrodelne namene!
Ker je to radikalno leva stranka, ki raje ima dejanja, kot besede ne bo težav. To znese letno neverjetnih 70000 Evrov.
Za ta denar, če ga veže poprečen Slovenski revež ne rabi nikoli več delat. S samo 2 % obrestmi če vse vežemo dobimo letno neverjetne 1400 Evre. Kar je več kot ima več kot 50000 Slovencev letno za hrano.

Daleč smo s to vedo, neoliberalizmom in elitizmom prišli, a je vedno tako, da tisti ki imajo, imajo vedno samo še več, tisti, ki pa nimamo, vedno manj, pa še še ne vem koliko delamo.

Je pa bila včeraj spet taka požrtija v tiskovnem središču cd, kot že dolgo ne. Po vojni so ugledne dame v montel pelcih rade zahajale na takrat še komunistične gala večere. In nič kaj sramežljivo tlačile pohanje in sladke dobrote v torbice. Ker od povojnih parol, kot po osamosvojitvenih si težko sit.

Take imamo dragi moji, ostanite v cvetju in komentarji so odprti.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Življenje je lepo ( če si ga sami naredimo )”

  1. uršula pravi:

    ne vem, če si že slišal za ponovno uporabo. mene kar srce zaboli, ko ljudje mečejo proč posode, v katerih v trgovinah prodajajo ocvirke, kislo zelje ali v tvojem primeru sladoled, ki se jih da spet uporabit. za shranjevanje česarkoli, tudi za ozimnico so idealne. pa za kaj prenašat, če ni tekočina.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !