Sanje o najboljšem sosedu

Je odnesel Todorovič, Konzum in diskontarji. In kam mislite, da zavijemo brezposelni, po nakupih živil? Tam, kamor nam iz zvočnikov pojejo zimzelene štikelce, pa naj bodo to 80 od Agropopa pa do tiste o prikupni Mariborčanki. Pa me je malce zaskrbelo, če bi res dobil postavno Mariborčanko, bi bila to že skoraj novica za prvo stran Večera! Na mojo nesrečo sem tam dobil samo hvala za sodelovanje na Večeru. So me vsaj prijazno odslovili, plačali zaostale honorarje in pri tem bo ostalo leta.

Kaj bi svet brez sanj, poje znan Slovenski nekdanji Evrovizijec, ko gredo tja v en dan. In kako mislite, da poteka življenje povprečnega brezposelnega. V glavnem turobno, moje pa sijoče. Za vsak dan si postavim plan dela, in mi neverjetno uspeva. Čeprav bi vsaj za moje zasebno življenje rekel, da je daleč od sijočega. In ko iz dneva v dan poslušam reklame od najboljšega soseda, kako se zavzemajo za Slovenskega kmeta in živilsko industrijo, me prime nekam.
Da se oni še za kaj drugega zavzemajo, kot za dobiček, bi skoraj ne verjel. O očitno so marketing zastavili napačno: Namesto da bi ljudem talali zastonj nagrade kot konkurenca s brezplačnimi nagradnimi igrami, porabljajo na milijone Evrov za neučinkovito oglaševanje. Dokler bo pri njih navadni Slovenski jogurt 50 centov, pri diskontarjih pa 19 centov jim bo prodaja samo padala. In jim bo vsaj do konca leta. Kljub 800 znižanim najcenejšim proizvodom. Ko se prekopljemo skozi marketinško latovščino, damo iz hladilnika njihov in diskontarjev navaden jogurt na mizo. Vzamemo še žlico, ne glejmo čigava sta, in poskusimo. Po okusu popolnoma enaka, edina razlika je mukanje Slovenskih in tujih krav. In kar je najpomembneje cena. 2 in pol za ceno enega pri najboljšem sosedu. Glede to, da nam brezposelnim ne da nihče nič, in da bi jaz tenko piskal če ne bi bilo prihrankov, me te marketinške od najboljšega soseda ob vsem spoštovanju do marketinga ne prepričajo. Prepriča me teh 31 prihranjenih centov. In nič več.

In prepričal me bo vsak podjetnik ali podjetje, ki me bo hotel zaposlit. Me poklical, povedal svoje pogoje in to je to. Namesto večnega jamranja, da ne sfolgajo, da nimajo ljudi, da imajo krizo jim lahko zaupam, da jaz bolniških ne poznam, na porodniško bom bolj težko šel in kar je takih. Če bi me marketing Mercatorja angažiral, bi njihovo prodajno strategijo zastavil pri kvaliteti, ne kvantiteti in razprodaji. Sicer pa testi zps povejo vse, nič kolikokrat so nagrajeni diskontarji, Mercator redko. In tistih petkovih 20 % popusta na en izdelek naj za božjo voljo dajo na en račun, kot je to pri Šparovitih.

Trgovec, kjer bi s velikim veseljem delal v njihovem marketingu in iskal nove prodajno promocijske strategije, je zagotovo Spar, trgovec po zaupanju/kvaliteti/cenah na prvem mestu. A zdaj, ko sem bolj likvidnostno suh, sem prisiljen zaviti k diskontarjem.

Če iščete talentiranega pisca oglasov in strategij marketinga, izvolio:

Uradni:
tomaz.svagelj@siol.net
Rezervni:
tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !