Vroče, prevroče, razgreto. Pa saj je poletje.

Dragi moji v teh čudovitih pasjih časih je najbolje v čimbolj debeli senci, v vodi, kakršne kole oblike, in s velikim vrčem najbolje ohlajene vode s limono. Dobra družba na lastno odgovornost. Čer pa ostanemo v običajni vukojebini, potem čimbolj na izi. Raje kot svet rešite sebe.
Da vaša barka ne bo nasedla, se izognite čerem, takim in drugačnim.

Nedelja je kot vedno » niente posta » , dan za počitek, preužitek in kakšen izlet. Ali pa za pospravljanje po hiši. Pozabit ne gre še obveznega nedeljskega kosila s goveje župco, mesom iz župce s tenstanim in solato. Število Slovencev in Slovenk, ki v nedeljo okoli opoldne jedo hamburgerje, je verjetno manjše od 100.
Slovenci in Slovenke smo narod tradicije, in železne navade so zakon.

In kakšen se vam zdi nedeljski pogled na opustošeno medijsko krajino? Nekako tako, kot če bi vozili merčota s fičkovim motorjem.
Gre, samo hudičevo počasi. Današnji nedeljski pregled na glavne novičarske portale ponuja predvsem visoke temperature, črno kroniko in kakšno žgečkljivo novico. Nič takega, zaradi česar bi bilo vredno prižgati računalnik. Razen če nimate najnovejših modelov, ki se zbude iz spanja v nekaj sekundah.

In če me že izzivate naj za božjo voljo rečem kako o ženskah, bom diplomatsko » nebesa naj čakajo » . Če znamo bit romantični, zgovorni in prepričljivi, in tako dalje do njenih mehkih kolen, se utegne kaj zgodit. Tista znana privlačnost, kemija in kar je teh reči.
Če prej ne zvisimo. Skratka splača se bit vztrajen, čakati, hudič pa je v tem, da ravno s berglo ni zdravo hodit na zmenke.
Če mi starejši kaj nakladajo o težavah s prostato, samo zamahnem s roko. Moja edina težava je samski stan, a tako se vsaj prepirat ne moreš. In potem tista večna dilema, katera je prava, ko pa sam veš, katera je to. Temu se reče zvestoba. In v časih, ko je tv spored enako zanič, kateri koli kanal obrnemo, se splača bit točen in urejen na zmenkih. Če potem nekaj dni je » niente posta » ne smemo obupat, kaj je to napram večnosti?

Še 30 dni do literarne delavnice v Tolminu. 3 dni, 16 ur predavanj, 2 žura, svoja samska soba. Že zdaj trdno vem, da nobene tam prisotne ne bom vabil v sobo, ne kakorkoli osvajal. Imeli se bomo sicer literarno lepo, a stari zberi se vendar. Pa ja ne boš padel na eno nočno romanco? Kar je drugače hoby mnogih Slovencev in Slovenk.

Imam speglano javno podobo, profil, zasebno življenje, vem kaj lahko in kaj ne, in ne rušim tistega kar gradim.

Lahko ste razumeli, lahko niste, na vseh področjih mi gre relativno dobro, » keep smile » . Ne delim s vami ne všečkov, ne dela moje zasebnosti, ki ni tipkovniške narave, in kar je teh reči. Ko mi je vroče,
se hladim s sladoledom, grem pod tuš in skočim v vodo.
Zagotovo bom zdaj resneje sodeloval s literarnim delo, jskd, oziroma revijo Mentor.
Dobra novica, če objavijo, tudi honorirajo.

V Tminu je bil leta 1713 punt. Letošnji bo od 22 do 24 avgusta v dijaškem domu.

Če se vam dan zdi vroč, upajte, da ni prevroč.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Vroče, prevroče, razgreto. Pa saj je poletje.”

  1. Stric Marč pravi:

    Saj bo tudi to minilo! Očitno si še mlad, da sanjaš o veliki ljubezni. Pride čas, ko razmišljaš o primerni ženski. Takrat je izbira večja, saj ni odločilna kemija. V obdobju kemije pa tipi, ki nimamo veliko osvajalskega potenciala, bolj od strani gledamo z ročno zavoro. Naše prijateljice pa nategujejo naši prijatelji.

  2. lordwales pravi:

    Si prepričan v to?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !