V Mariboru se kriza bolj pozna

Kje pa se ne, dragi moji, res pa je, da je zaradi propada velikih industrijskih podjetij v Mariboru skoraj tretjina Mariborčanov ostala brez dela in prihodnosti. Veliko se jih je rešilo s delom v Avstriji, ostali pa so na socialni podpori in paketih. Trenutno 5550 prejemnikov dsp in 16 % brezposelnost Mariborske območne enote zrsz.
Kar je 3 % več kot je Slovenska brezposelnost.

Obeti za prihodnost kljub več kot 1000 javnim službam v Mom niso rožnati. Če temu dodamo še novo lastniško metlo na Večeru, zglednem in poštenem delodajalcu, ki bo pometla 53 rednih na sončno nas prime bes in jeza.
In to moram brat v tednu, ko bom v petek dobil zadnjo dohodnino od Večera nazaj, ko v Večeru niti zastonj nimaš nobene objave, ko ti skoraj nihče s uredništva niti odgovori ne.

Nekaj rednih Večerovcev se bo rešilo v regionalne in občinske medije, na Avstrijskem Štajerskem, in za piarovce za Avstrijska podjetja. Ostali pa na sončno, odpravnina bo, kadar bo, puf Večera pa je trenutno 700000 Evrov po Biziju za leto 2013.
Zdaj je seveda prepozno za biti plat zvona, niti tistih 600 jurjev kupnine od Hakla in Todoroviča, ki jih bo pobralo Delo, ki ima s odličnim poslom nakupa Večera neverjetnih 17 milijonov evrov zgube, govori da je čas, da se nehajo medijsko tajkunske kravje kupčije.
V skladu s filozofijo, da če uspeš zunaj, te v Sloveniji ni,
oziroma za koliko delaš zunaj, za koliko pa pri nas, te nekam pritisne.
Tudi tam na školjki lahko mirno prebereš tiskan ali tablični Večer,
Ne vem kaj bo odgovorna in Šimek rekla na tradicionalnem Večerovem pikniku po Pohorjem.
Verjetno ne veliko, glede na dejansko stanje Večera.

Ne vem, če bo to moje pisanje pomagalo k stanju duha na Večeru, ki še vedno odlično posluje, upam da ne bo Večer poplačal Haklovega in Todorovičevega prevzema Večera in da omenjena ne bosta obešala svojih kreditov na Večer.
Verjamem, da ne prihajata s macolo, a za božjo voljo, vsaj za Božič se nas bivših večerovcev spomnite s elektronsko čestitko.
Toliko smo še vredni,
ČE PA BOSTE ŠE TO OBJAVILI V PISMIH BRALCEV BO ZA ODPUŠČENE VEČERA MORALNA TOLAŽBA
Upam da bodo uredniki Večera naslednjič v naslovu zapisali:
V Sloveniji se kriza bolj pozna

Najlažje je odpustiti,
Če si prekarc honorac te brcnejo na hitro.
Če pa me ne bi, in investirali vame strošek tedenske porabe wc papirja na ulici Slovenske osvoboditve bi obdržali odličnega talentiranega sodelavca, ki bi vam poleg plačanega zagotavljal še tematska pisma bralcev.

Tako pa,
služil bom še dalje, a žal ne s novinarstvom, kar so moje sanje, pač pa s smetmi, košnjo trave in lažjimi fizičnimi deli.
In poudarjam, če ne bi bilo tajkunskega prevzema Dela beri Boškota Šrota bi Večer zdaj imel 300 rednih in 200 honorarcev.

Upam da boste to objavili zastonj, in tako dokazali, da ste še vedno avtonomno neodvisni od politike in lastniških apetitov lastnikov.

Pa brez zamere
Vaš nekdanji dolgoletni redni zunanji sodelavec
Tomaž Švagelj

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !