Dohodninski čudež/predčasno vračilo

Dragi moji, bolj ko gre ta naša država k hudiču, bolj radodarna je. Najprej 2 dohodninski čudež ( dvojno dohodnino vračajte počasi če ste pametni ) in potem še naslednji čudež. Vračilo dohodnine 2 tranše namesto 25 julija kar 4 dni prej, 21 julija.

Kaj to pomeni za osušene bančne račune približno 300000 zavezancev, ki dobimo dohodnino nazaj ni treba preveč razlagat. Kdo pa se ne veseli finančnega darila zapufane države. Kaj je teh skromnih 160 milijonov Evrov napram 30 milijardam javnega dolga ali 80 % bdp. Malenkost, naši zahodni sosedje so ga nabrali neverjetnih 150 % . Celo pregovorno varčni Avstriji gre s milijardnim rezom proračuna pošteno za nohte. Če ne bodo rezali, bo visok proračunski primanjkljaj. In kaj je vse to skupaj v primerjavi s 140 milijoni evrov drobiža za osušene denarnice upokojencev? Če temu dodamo še neverjetno zvite ponudbe trgovcev, kupiš tri, plačaš dva potem smo skoraj raju.

Če bo naša finančno presušena država tako radodarna še naprej, niti na šiht ne bo treba več, samo še kakšno dvojno nakazilo rabimo. Ta dvojni dohodninski čudež, ker je nekdo na dursu pač zajebal je rešil pred blokado računa na tisoče komitentov. Saj še ne gledam dvojno, plačujem še vedno enojno, razmišljam o življenju v dvoje, a nič od tega.

Časi, ki jih živimo, so jebeno peklenski, še moj vrt se je odločil za stavko, jebat ga. To našo državo bi bilo treba jebat po spisku, ko ga tako krona. In takoj po novem letu osebno na durs, takoj ko mi Večer pošlje 3 kolonski obrazec. Ma nisem mona, da bom državi pustil 5 evrov Večerove dohodnine. Bom sam podal vlogo za vračilo dohodnine, ker bom drugače zvisel. To pa nočem. In medtem ko preklinjam, bentim in rotim, ker so me na Večeru vun fuknili sem slovenski rekorder.
V 16 mesecih 2 odpuščen, kar se verjetno ni zgodilo nobenemu Slovencu in Slovenki dolga leta. Da si enkrat odpuščen, je normalno, a da si dvakrat v dobrem letu to pa je podn. Do podna smo prišli, padamo že skozi. Lahko razmišljamo o sexsu, a če ne bomo zaslužili niti za kondome, bomo bolj malo sexsali. Lahko se tolažimo s 25 % brezposelnostjo v Španiji, a tam je vsaj človeška socialna podpora.

Vse kar se zgodi pri nas je, si nezaposliv. Veste kaj, kdor to pravi, ni pri ta pravi. Da niti zastonj ne smeš delat, ta je dobra. Pa še žaljiv ne smeš bit.

Metini listi pa javno sporočam, da mi dol visi njihovo brisanje mojega komentarja. Peter Filec www.peterfilec.com
je skupaj spravil najobsežnejši seznam slovenskih blogerjev, damm got.

Na to se pije in poje.
Nekateri na to pojejo, drugi pa kaj pojejo.
Ni čudno, da sem že cel dan hudičevo dobro volje!

Tomaž Švagelj Lordwales

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !