Banke redko pocenijo ( Večer, 26. julij 2014 ) in stagnacija Večera ( 2014 )

Zasebno varčevalne izpovedi odpuščenega dolgoletnega zunanjega sodelavca, 5 pismo bralcev poslano s domene gmail.com po 19 mesecih brezposelnosti

Kaj ste mislili, dragi moji, da bodo kaj šenkale? Samo en produkt, to je trajni nalog je ena banka znižala na oderuških 40 centov. Drugače samo dražijo. A poslovanje moje nkbm je transparentno, nkbm ne draži provizij, ne odpušča, provizije so normalne, referentke več kot prijazne, vse se da, dokler so prilivi in depoziti in rentna varčevanja! Kaj pa ko tega zmanjka?

To vprašanje javno naslavljam na kadrovsko Večera, kamor so tudi moje uredniške ocene potovale 7 let in 1 mesec. In kadrovska vsakega podjetja ima prvo in zadnjo besedo, ali se še sodeluje s dotičnim. Ves ta čas sem bil zgleden, pronicljiv in zvest sodelavec. Na Večeru sem v tem času postal že del inventarja, zaščitni znak, ker mi je urednik objavljal v glavnem s imenom in priimkom.

Kadrovska nima upliva na odpuščanje, a bi me lahko predlagala konkurenčnemu mediju, iskala možnosti sodelovanja v tujini, itd. Glede na prekarno honorarni status je najlažje ad acta zapreti personalno mapo. Zadeva je s tem za Večer zaključena, pritožbe ni.
Zdaj je na kadrovski že nov paket 53 rednih v obdelavi za odpuščanje.

O kakem socialnem skladu, pomoči 2 sindikatov Večera ( sploh nisem bil član sindikata ) ni ne duha ne sluha, večna mantra, imamo zgubo, imamo nova lastnika, rezali bomo. Rezali bomo poklicne novinarje, publiciste, ki so se/smo odločili, da bo to naše poslanstvo in kruh. Skratka nič. By by Večer? A treba se je zavedati nečesa: Tudi s Večerovim serijskim odpuščanjem se bo zamajalo tudi še kakšno ne novinarsko delovno mesto, smo vsi del trgovske verige. Težko je razumeti vsa ta odpuščanja do sedaj vseh honorarcev, če pa so še lani stroški za oglaševanje Večera za več kot 5 presegli vse honorarje zunanjih! Če to ni res, dokažite s bilanco. Lahko bi mirne duše odpovedali bobu bob, in ves ta denar namenili za angažma zunanjih,
s povečanjem še za nekaj 10 novih. Če na Večeru ne razumete, kaj je to socialno podjetništvo, potem vam res ne morem pomagat. Medtem ko boste še leta jokali o krizi, bom sam zlahka našel nove medijske in marketinške delodajalce. Zguba je manjša, če se reže romp in pomp, to pa sta pri Večeru bobu bog in Večerov piknik.

Poglejte prebujanje Slovenske blogerske scene ( Večerovo blogosfero ste ukinili brez pojasnila ) Odkup Žurnalove blagovne znamke in oglaševalske akcije Delo markenting. Vse kar je zdaj na Večeru, sta lastniški mesiji Hakl in Todorovič.

Ta odpust, ki ni bil pravičen, ker bi se lahko rezalo drugje, sem prebolel. A 53 odpuščenih rednih Večera lahko ( do tega ima vso pravico ) ustanovi konkurenčno medijsko podjetje in sesuje prodajo in trg Večeru. Tudi če ne, se nadaljuje stagnacija še nekaj mesec nazaj pomembnega Štajerskega dnevnika.

In čemu ste se potem 7 let in 1 mesec ukvarjali s mano, vlagali vame, mi zagotovili urednika mentorja, da ste me na koncu brcnili zaradi krize v rit? In če kaj težko prenašam, je brca v rit, za gala bobu bob pa ne vem koliko 10000 evrov? Namesto Toša bi lahko najeli Šimeka, ki je 10 cenejši, razliko pa namenili honorarcem. Itd

Pa brez zamere nekdanji redni zunanji Večera
Tomaž Švagelj

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !