Pozabljeno in vrnjeno

Dragi moji živimo v svetu neštetih kartic, kamor spadajo tudi kartice knjižnjic, če si bresposelen, ni nobena težava biti član 2 knjižnic, ker te ne stane nič. Tudi meni se zgodi, da vsakih nekaj let pozabim kartico tam. A kake posebne panike ob prihodu domov nisem zganjal, bil sem presenetljivo miren. Danes pokličem, prijazna informatorka me spozna že po glasu, izkaznica ( kartica ) vas čaka na info pultu.

Ne boste verjeli, prve težave s kratkotrajnim spominom so tukaj, a to ni neka težava, ki bi delala ne vem kakšne probleme. Ko smo že pri pozabljenem in vrnjenem, je to manjša težava kot » trenutno ni na voljo delovnih mest » Trenutno so na vrsti letni dopusti, a žal zzzs ni na kolektivnem dopustu. In glede na znano nategovanje države » država raje vzame kot da » se pač to klinčevo položnico malo nategne. Tja do 4 avgusta. Več ni zdravo. Sistem do konca meseca ne reagira, položnice za nov mesec pa pošiljajo 6. Če pa pride nova za prejšnji mesec, gre v kanto, staro pa se plača. Star Balkanski trik, bonus zzzs je 50 evrov predno te vržejo iz obveznega zavarovanja ( in ti začnejo težit s opomini na koncu po kakih 4 mesecih neplačila pa je že izvršba )
Zzzs je že zdavnaj ugotovil da brezposelni plačujemo s nekaj tedenskimi zamudami, zavarovanje v vsakem primeru do 50 evrov dolga velja.
Šteje plačana položnica, ne pa rok plačila. Zaradi psihološkega pritiska je 15 v mesecu, večina podjetij plačuje zzzs zadnjega v mesecu, ko je zadnji možni rok za plačilo.

Del Slovenske politike se zavzema za ukinitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, a plačevat zdravstvo bo še dalje treba. Najbolj bi pomagala Vzajemna, če bi znižala premije zaradi ogromnih dobičkov. Klientelizem in korupcijo pri javnem naročanju se odpravi s ukinitvijo le tega, in uvede sistem direktnega naročanja pri najcenejšem proizvajalcu brez posrednikov. Ki služijo mastne provizije. Ker pa ena neplačana položnica ne ugrizne, če je plačana pred prihodom nove, je pač treba malo hondlat. V nekdanji Jugi smo holdlali s čeki na poštah ali še bolje čez republiško mejo, zdaj pa s položnicami. Noben sistem s super računalniki ne nese človeške iznajdljivosti. Da se brezposelnemu zaračuna oderuških 22,70 evra za zdravstveno blagajno s vsaj 1000 birokrati in birokratinjami, je možno samo v neoliberalni Sloveniji. Lahko ti tudi sociala plačala, a tam te lahko že en sam Evro na trr lahko zajebe. Če hočeš kaj od njih, moraš biti reven kot cerkvena miš, najbolje brez trr.

Ljubezen, ki še traja, s zzzs je kot objemanje pijane neveste, bolj kot se je otepaš, bolj se lepi nate. Če jim nekaj mesecev rečeš ne, te rubijo. Lahko pa jim plačaš za več mesecev skupaj, pišeš prošnjo kot v socializmu, a si ti kljub plačani položnici upajo poslati novo.
Urgiraš in jim bereš plačano položnico. se opravičijo, po ne vem koliko klicih.

Vse poslanke in poslance iztekajočega se mandata odhajajoče vlade, ki so glasovali za dvig premije obveznega zdravstvenega zavarovanja s znosnih 14 evrov na oderuških 23 evrov bi mogli poslat za 1 teden na delovne počitnice utrjevanja zdravja s kamen terapijo na Goli otok. Potem ne bi nikoli več glasovali za finančno uničenje najšibkejših.

A jebat ga, v ponedeljek bo plačano, in kot nn v tem ogromnem zdravstvenem sistemu se nimaš kaj sekirat. Veliko bolj nadležno od pozabljene kratice knjižnice.

Bi pa Fakinu, šefu zzss veseljem poslal nazaj vsako njihovo jebeno položnico. A zlasti Primorci in še posebno Primorke ( enako Štajerci in še posebno Štajerke ) so furbi, za stalno se prijavijo čez mejo. Temu se reče čez mejna ljubezen, s tem so avtomatično v zdravstvenem sistemu druge države. Fakin pa dobi s1 pozdrave. In nič več nadležnih položnic zzzs. Tudi zaposlitev čez mejo pomeni takoj tesera sanitaria in nekaj podobnega v Avstriji.

So redke članice Eu, ki si upajo brezposelnim računat za zdravstveno zavarovanje. Po načelu solidarnosti in univerzalnega zdravstva naj ga plačujejo tisti, ki služijo. Kdor ne služi, naj ne plača.

A Fakin na to ne čuje dobro.
A Zl mu bo dobro metala polena pod noge.
Že na prvi redni seji novega parlamenta bo Zl veliko bolj nadležna kot sds. Vlado bo skoraj uničila s plazom amandmajev. In Fakin bo moral popustit. Zakaj ne bi tajkuni in najbogatejši plačevali višje premije zzzs, namesto udri siromaka?

Meni ni problem, ker nimam svoje družine, a predstavljate si brezposelen par s nekaj otroci, vezanimi na zavarovanje staršev. Kar
se mene tiče, naj Fakin, šef zzzs takoj odsopi, predno ga odstopijo.
Za reformo zzss so omejeni naredili točno nič.

Janša in njegovi pa Slovenijo s zujfom spravili v ramingo.
Smo se za to borili?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !