Lepe reči

Stvari sem končno, dragi moji, postavil, kot se šika. Kljub znanemu občutku visenja nad prepadom. Poletje, zlasti tradicionalni dopustniški avgust ni ugoden čas za neke velike premike, a tudi za okopi čepeti če parafraziram najbolj znanega Slovenskega zapornika ni, da ni.

Jeba je cel teden zdržat doma, s kalkulatorjem kar naprej seštevati in odštevati Evre in cente, a druge ni, prav zares. Nikjer se nič ne dogaja, kjer pa se, je treba plačat, to pa mi ni všeč. Je bil spet dan, ko sem pognal program amc ( ajmar, metla, cunja ) in me za razliko kot ugodnejšega abs malce zbada v hrbtu. Čiščenje ni zame, a kadar
se mora, se pač naredi. Bolje čisto ko umazano, se vam ne zdi? Meni se trenutno zdi, da se nič ne dogaja, a to je zgolj občutek, ki mine. Dogaja pa se vedno, ko narediš premik. Najprej v glavi, potem pa še s nogami. In vedno uspeš, ko se premakneš s točke a do b in če se da, še do točke c.

Če ne gre gora do Mohameda, moraš ti k gori. Upoštevaje te osnovne filozofije, te pripelje do cilja.
Magari s dobro knjigo, to ne stane nič.
In ne smeš trpet, če moraš bit kak dan več doma. Spomnim se tistega znanega pregovora:
Če najdeš prijatelja(co), najdeš zaklad.
Skratka manj kot materialno razmišljaš in živiš, bolj si poduhovljen, a popolnoma brez denarja spet ne gre. Poti do Evrov pa so legalno znane.
Koliko prošenj za delo si že poslal ta teden?
Dobro je vsake toliko časa poklicat svetovalko na uradu za delo, kot vsak dan poklikat vse brezplačne nagradne igre. Ne smeš odnehat, za nobeno ceno. Na šiht hodit je vendar lepo, ker tam lahko pokažeš vse svoje fizične in intelektualne sposobnosti, ravno pretegneš pa se na standardnem šihtu ne.

Glede ženske svojih sanj pa naslednje:

Najprej se ti mogoče zdi, da so to samo sanje,
ko se zbudiš v nov sončen dan. Potem se zgodi prijateljstvo.
Počasi ugotoviš, da nobena gora ni tako visoka, da je ne bi mogel preplezat. In še k temu dodaš še ščepec svojega talenta in inteligence,
Ugotoviš da je to je to. In ne obremenjuj se s tem, kaj si ji na vem katerem srečanju razlagal.
Če si jo sem in tja nasmejal, verjetno ni bil polom.
V razne psihološko erotične nasvete Milena Miklavčič in podobnih ne verjamem, verjamem pa vase.
Ker nikjer ne piše, da se bo na podlagi prijateljstva razvila ljubezen, ni kaj biti razočaran.

Premik v glavi pa zagotovo ne škodi. Nekaj filozofije Dalaj Lame zagotovo ne škodi, bolje to kot vsi politični nasveti. In pri ženskah je tako, da več kot ne ne bo nobena rekla.

Sreča je na strani pogumnih, ne obotavljivih.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !