raznašalci po novem tudi pismonoše

Kaj pa drugega, dragi moji, ko nas takole jebajo vedno od zgoraj, tolčejo po nas, mi pa skoraj nemočni. Spremembe pri nas so, a v glavnem za elito. Za ostale, pa kar ostane. Škoda je v tej pasji vročini razmišljat o usodi medijev, vsekakor pa je usoda Primorskih novic zapečatena. So edini medij v državi, kjer po novem mesečno položnico skupaj s časopisom prinese raznašalec. Glede na 4 odpuščene kak mesec nazaj ( telefonist 2 tehnika in administratorka ) in glede na strmoglavljenje prihodkov 2013 glede na 2012 za več kot pol milijona Evrov jim trda piše. Prihodek 2013 okoli 4,5 milijona Evrov.

S čim pa se novinarji uredniki pn poleg službe še ukvarjajo, je splošno znano. S vsem, kar prinaša denar. Nihče jim ne garantira naslednje plače, so plačani prispevki? Glede na finančno štalo, ki sem jo imel pred leti s njimi, ker niso plačali dohodnine ni treba velikih besed na to temo. Pa kam bodo šli vsi ti ljudje, po stečaju Pn? Okoli 80 jih je še, današnje Pn pa polom na celi črti. Ni kaj brat.

Na kuvertah še vedno piše poštnina plačana, raznašalci pa preklinjajo, ker morajo za isti denar še vtikat nadležne položnice v časopise.
Zdaj si bom privoščil hladen sladoled, nato pa proti novim delovnim zmagam nasproti. Da nima nihče ne volje, ne energije, ne moči dokapitalizirat finančno shirane pn je jasno. Glede na kurz Splošne plovbe, med drugim je Nemški ladjar najmanj primeren in ne transparenten lastnik Koprskega lokalnega medija gre plovba pn proti finančnim čerem. Grozi brodolom? Čez 2 meseca že iščejo raznašalca v Bovcu s okolico, a ga ne najdejo niti s lučjo pri belem dnevu, In tako dalje.

Kriza? Pn so nastale v 50 letih s združitvijo Slovenskega Jadrana in Nove Gorice, ki sta bila zelo kvalitetna lokalna medija. Strm vzpon pn do začetka 2000 ko so lastniki odslovili lastniško neodvisno direktorico in dolgo letno novinarko pn Barbaro Verdnik. Bolj kot s sposobnimi kadri, se je uprava pn ukvarjala s zunanjo podobo, fasadami, avti in kar je teh reči. Potem pride nekajletni direktor pn nekdanji radijec Leon Hrovatič ki lani 20 septembra odstopi iz osebnih vzrokov.
Menda ga je zvilo, ko je slišal za finančni brodolom pn.
Ostal pa je njegov iztegnjeni kazalac ob nastopu mandata,
direktorja nekaj srečnih finančnih let prej.

Jebat ga, kaj je 80 novih brezposelnih napram obstoječim 115000?
Hobiji tam zaposlenih bodo postali službe, vsak bo dobil najmanj 9 mesecev brezposelnosti in odpravnino. Pn pa bodo že verjetno od jeseni naprej obstajale samo še kot nekoliko pomlajen spletni portal.

Slovenija je za tako količino medijev premajhna država, zdaj je na pn bonaca ker redni koristijo dopuste, pa še manj stroškov je, ker je večina računalnikov sklopljenih.

Si predstavljate raznašalce pn ki so danes v zgodnjih jutranjih urah preklinjali vse po spisku, najbolj pa te jebene položnice. Se še spomnite naročniške akcije pn kjer je bila tablica za naročnike dražja kot za ne naročnike. En in isti oglas so vrteli skoraj pol leta. Niti enega piarovskega članka ali podatkov o novih naročnikih
Število novih naročnikov skoraj enako nuli. Kaj več ni niti za povedat, največ pove bilanca pn ki je katastrofa. Rok Hladnik, eden najmlajših direktorjev s pravim kurzom je ob prevzemu mandata skoraj leto nazaj izjavil: Stanje pn ni katastrofa je pa slabo

Zdaj je katastrofa

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !