Povedano s razlogom Vallo Alpino Litorno Alpski zid

Spet imam težave, ali s s ali z ( naslov ) Ne bi mi škodil kakšen tečaj slovnice, ali branje in študiranje slovnice. Ta s z pravila so enostavna, a naučiti se jih je treba. S tem se bom ukvarjal pozimi, povedal pa bi, da imam kar dobre retorične sposobnosti, da znam sogovornike presenetiti s čim, kar se ne da nikjer prebrat ne slišat.

Strateški pomen Sežanskih vrat

Ste vedeli, da osrednji 2 ustanovi v Sežani, pred 2 vojno malo večji vasi ob trgovski železniški poti sta dediščina režima, ki je štel samo 22 fašističnih let, vojaška zasedba Primorske s strani kraljevine Italije je trajala od decembra 1918 do Rapalske pogodbe 12 novembra 1920 v mestu Rapallo blizu Genove. Se pravi, da po nobeni logiki ni bila Primorska okupirana s strani fašističnega škornja 25 let, kot je uradni podatek, temveč samo 22 let, kar je še vedno ogromna doba tlačenja, preganjanja in ponižanja zavednih slovencev, Primorcev in Primork. Celotna doba Italijanske okupacije je od sredine decembra 1918, ko so prve predhodnice italijanske armade delile cvetje in obljube o raju na Italijanski zemlji pa do 9 septembra 1943 ko je Kraljevina Italija zaradi gradnje fantomskega Dučejevega Vallo Alpino Litorno bankrotirala, in razglasila brezpogojno kapitulirala napram Anglo Ameriškim silam. Če natančno seštejemo to dobo, je to manj kot 25 uradnih let. Je 4 mesece manj kot 25 let. Od kje uradnim zgodovinarjem 25 let? Pravilno je trajala Italijanska okupacija 24 let in 8 mesecev.

Nadalje:

Kar socializem ni zmogel več kot 50 let, so makaronarji naredili v 2 desetletjih Dučejeve socialne fašistične Italije.
Poleg top secret Dučejevega 1850 km dolgega alpskega zidu so gradili

še:

Politična Dučejeva mesta ( Labin ) , kostnice ( Kobarid ) Doppo lavoro ( Delavske domove ) sodišča, bolnice in kompletno zaledno podporo 3 obrambni liniji Alpskega zidu ( ogromna škarpa pod Bolnico Sežana, ki je kamuflaža za obrambo Sežanskih vrat ) Sežanska bolnica ima umetno jamo, ki od sredine 90 let služi za speleoterapijo. Bolnica za plučne bolezni v Sežani ima originalne načrte gradnje, 2 vojno je preživela nepoškodovana. Nikoli ne bi bila zgrajena, če Duče s pohodom na Rim ne bi leta 1922 kabaretno prevzel oblasti, ob tihi asistenci kralja Emanuela in kapitala, ki se je bal komunističnega prevzema oblasti.

Pomembne parole Kraljevine Italije od leta 1919 do 1943

Rm Regno Militaria mejniki vojaškega ozemlja okoli utrdb Val in mulater in vojaških cest
W Duče
Re anno Italia

Kot vidite, pri terminologiji ideologije fašizma ni težav s s in z, temveč so večje težave s letnicami, top secret in kaj nam je Duče zapustil.
Povojna Jugoslavija je bila tako na kantu, da bolnice v Sežani ne bi nikoli izgradila, sodišče pa bi bilo dolga desetletja po vojni v vili Skaramanza na Parizanski.

Zanimivo, Pavle Škrinjar dober poznavalec Sežane in dolgoletni ravnatelj takrat še delavske univerze, zdaj je ljudska je zapisano popolnoma spregledal, klub temu, da mu je foto monografijo izdal isti zavod, kot Potočnikovo Rupnikovo linijo in Alpski zid. Popolnoma je spregledal javna dela fašizma v Sežani.

Pa še to:

Če se vam tloris Sežanskega sodišča iz zraka zdi nekoliko čuden, je bilo arhitekturno planirano s asistenco fašistov, da tloris tvori eno od takratnih parol. Žal so zgradili samo eno krilo s črko e. Verjamem da so grofje Petači, Polarjevi in bogata družina Skaramanza dali Sežani tri glavne palače, a je to napram dediščini fašistične javne dediščine drobiž. Obe fašistični stavbi zaposlujeta skoraj 200 ljudi.

Koliko let je že socializem gradil Kosovelov dom

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !