Hopla oprostite, pesnik sem!

Tega niti ne bi opazil, če ne bi pripravil » 3 zveščiče » , do petka pa še 3 humoreske, ker se mi obeta tradicionalna poletna literarna šola jskd. Vsekakor pa sem slab pesnik, to priznam. Priprave niso nič posebnega, je pa bila včeraj v Evrospinu blagajničarka tečna, ker nisem dovolj hitro pobiral v voziček.

Mogoče se pa mi obeta prva pesniška zbirka, čeprav se mi niti približno ne sanja, kdo bo financ minister! Se pa bom vsekakor obrnil na stare literarne kroge, bolje pesmi in humoreske, ker ne vem kdo bo bral politično satiro 30 tednov. V Tolminu se bo ta vikend zagotovo dogajalo, mogoče pa spoznam kako pesnico, in ji povem svojo pesmico.
Prav hude energije za razne prosto časne ob vsem tempu predavanj ne bo, se pa na takih delavnih spozna ljudi do obisti.
Še najmanj tam razmišljaš o flirtanju, ker poslušaš čimbolj fokusirat teme predavanj.
2 večera bolj na izi pa vseeno bosta.

Večer pa je dobil soglasje avk, Večerovci so zdaj gotofi, plus 50 program odpuščanja rednih se bo počasi začel, upam pa da ne s macolo! Jeba je, vam rečem, danes popoldne bom šival luknje malega rudzaka, ker 15 Evrov za novega ne dam.
Glede na sam dež poletja bo vsaj novi mandatar vlade dobro zalit, upam pa, da bo ta vlada rastla in cvetela cel mandat. Vsaj vlada nima težav s brezposelnostjo, je pa res, ali s sploh splača delat za minimalca. Če lahko s kakšno medijsko objavo kar dobro zaslužiš, pa tudi subvencionirane pesniške zbirke in humoreske se da dobro prodat, sploh ker na Krasu že desetletja ni izšlo nič primerljivega.

Je Kosovel slabši ali boljši od mene? Vprašanje za milijon evrov, hopla oprostite. Navkljub tisti večni, da se s pisanjem pesmi ne zasluži niti metra kopalnice, bom vstajal na tem, pa bo kar bo! Kopalnica, kakor vemo, znamo je prostor intime, kopalniško rečeno. Da pa pesnik s tem početjem nima niti za meter kopalnice, je jasno. A moj slog pisanja pesmi je malenkost uporniški kot Kosovelov. Težko je reči, kaj si ljudje mislijo ob prebiranju, če pa kakšni pesnici ali pesniku v roke porineš svoj zvežčič, se mogoče kaj premakne. Že ta na šahovnici od Jerobove izstopa, in če te prvi literarni kritikok, kot rad rečem, opazi te bo tudi kakšne urednik ali urednica. Če že imam talent za pisanje, zakaj ga ne bi unovčil?

Dež pada,
omet odpada,
vlada naklada.

No vidite, da gre!

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Hopla oprostite, pesnik sem!”

 1. stricmarc pravi:

  Zastrti pesnik v poslanstvo,
  po verzih leze na Prnas.
  Da pride Pegaz, pričakuje.
  Brezup čakanja se ne splača.
  Subvencije namenske so.
  Še Pegaz, stari vranec,
  nastavi sedlo – za mladenko.

 2. lordwales pravi:

  Svoje pesmi zastavim za prelestno mladenko,
  ki bi mi razodela pesniško dušo.

 3. Stric Marč pravi:

  Saj si sam videl, kako gre s temi srečanji mladih literatov. Za izdano knjigo se čaka subvencija in dokler jo ni , ni izdaje. Nekateri, premožnejši, plačajo založbi v obliki dodatcij, da založba izda knjigo. Se boljše sliši kot samozaložba. Na srečanjih pa prežijo kritiki, stari mentorjii in plenilci predvsem na lepe mladenke. Zato si ne obetaj na teh srtečanjih večjega uspeha. Je pa presenečenje tudi mogoče!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !