Vsak sistem ima luknje, a vreme kot kaže bo!

Da se poletje nepreklicno poslavlja, je jasno, prihaja pa vroče, do 30 stopinj Indijansko poletje. Velja pa namesto ne vem katerih poročil pogledat Nori na Mary farrely bratov. Kos i ga zapenjate, si ga ne priščipnite, to bi bilo temeljno sporočilo t legendarne komedije, stare kakih 20 let. Pa tudi po 13 letih ne iščite s detektivom srednješolske ljubezni, ki se tudi on zaljubi vanjo.

Ja, dragi moji, take imamo, » no job wanted« kaj pa drugega, a to mi trenutno dol visi. Kmalu odhajam čez planke kar pomeni, da se slišimo ko pridem nazaj. Mogoče že kak dan, prej a zanesljivo do 30 avgusta ne blogam. Rudzak me še čaka s šivanjem, milim da danes bo. Ima luknje kot naš politični in gospodarski sistem, kaj ste pa milili drugega? Da nova vlada končno bo, je dejstvo. Da je delat za minimalca popolni osebni poraz na celi črti, dokler se živi pri starših in ima prihranke. Dokler se bodo firme več ukvarjale s oblikovanjem obrazcev » See you later, aligator! » legendarne parole žene Gorbija. Kateri so največji sovražniki nekdanjega Sovjetskega kmetijstva: Zima, pomlad, poletje in jesen. Nam pa ostane naša vukojebina s muzejsko, a varno železnico. Glede na to, da je potniški vlak pred nekaj meseci iztiril zdaj nekaj mesecev ne bo. Država pa nam vrtnarjenja ne more obdavčit, čeprav se tudi moje paprike zgledujejo po Slovenskem proračunu. Ugotavljam pa, da brezposelnost ni neka huda zadeva, če ta čas izkoristiš za svoje literarne sanje. Zakaj pa mislite da grem na literarni seminar? Nisem miga mi mona, še pravi čas sem kupil profesionalni multi praktik tiskalnik s obojestranskim tiskanjem, kako do objav, pa je znano že stoletja. Če ne pošlješ, ne bo nič. V vsakem primeru bom novembra za Primorci beremo prejel paket leposlovja, ki ga bom nesel v Trubarjev antikvarjat. kak desetak bo že se mi zdi. Tudi od nagradnih iger bo še kaj padlo, na sončni bom zahteval novo delavnico, in se še dalje šlepal na državne potne stroške. Če grem ponovno na Eures delavnico v Novo Gorico mi država plača prevoz in sendvič. Ni slabo, za eno uro poslušanja Eures sanj.

Lahko pa me tudi kakšna ustanova prostovoljno za državno plačo zaposli, a neke hude volje vsaj Sežanske ustanove nimajo za to. Bom verjetno prej dokončal moj tretji roman, katerega zasnovo imam. Spet pom podpiral šanke s starim literarnim prijateljem, malo šejkal, malo bluzil pa bodo spet plačali tiskarja Mejača. Menu pa je nekaj 10 mojih pesmi in najboljše moje humoreske. Plan a, plan b, plan c in literarni krogi so še vedno. Sam pa nisem mona da bom tiskarja plačeval. Mogoče s poslansko plačo njim res ni hudega.
Kakorkoli dragi moji, če ne morete tja do konca avgusta brez mojih postov, komentirajte, mogoče enkrat med odklopom uletim na blog.

Nespodobnih ponudb žensk v tem času ne bom jemal, če pa bo kaka spodobna, zakaj pa ne. Zelo verjetno pa bom s svojo literaturo in pesmimi začel kmalu krošnjariti na Avstrijskem Koroškem, in sem in tja uplačal kak Euro jackpot za drobiž. Sem velik nasprotnik plačljivih iger na srečo, a saj veste kako je s Evro jackpotom?

Že s 50 jurji lahko pošlješ državo in sončno v vse krasne, bolje to, kot do penzije delat za drobiž. Ne trdim, da ne vzamem 101 a dvomim, da bom za ta drobiž zdržal več kot pol leta. Veliko do tega ne ostane, 2 tedna sendviči, pol topla malica, vsaka 2 tedna bralni krožek in kaj ostane?

Normalno plačilo za šiht, da se tja splača hodit je za poklicno šolo 800 Evrov neto. Penzija me še najmanj skrbi, starostno s 65 leti imam. Lahko se še bogato poročim, ali dobim kako dediščino.

Pa še to:

Ko pridem nazaj, spišem karte za društvo pisateljev Slovenije.

» no help wanted »

Tomaž Švagelj Lordwales

 • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Vsak sistem ima luknje, a vreme kot kaže bo!”

 1. lordwales pravi:

  Moj odgovor na ” no job wanted ” je podaljšan odlop do nedelje.
  Vsem presvitlim ustanovam, inštituciam in zavodom pa sporočam:

  Dokler boste več energije vlagale v oblikovanje obrazcev za odgovore za iskanje služ, in pravniške trike, kako se te rešiti, ne bo nobenih sprememb na bolje.

  Tako in tako pa grem v poklicno literaturo, s brezplačnim začetkom,
  Gorenjski odklop pa je podalšan do nedelje. če pridem pej domov, sem več kot mona.

  Zdaj je celo brezplačni avtobus po dolini.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !