Vip Alenka

Samo predlagana Evro komisarka je bila 2 septembra v Bruslju pri predsedniku Eu komisije Junkerju, zasebno na dopustu delovnega mesta predsednice vlade v odhodu. Kljub zasebni naravi obiska njenega dragega prijatelja, med drugim jo še najmanj moti njegova desna politična orientacija, saj je uspešno zakoličila zakockanje državne srebrnine, je potovala kot predsednica vlade v odstopu mimo mejnih letaliških kontrol s varnostniki.

Halo Alenka, smo po ustavi enaki ali ne, in če se v funkciji premierke potuje zasebno na ne vladne zadeve, kar je skorajšnje imenovanje za vip delovno mesto beri vsaj 30 jurjev Evrskih bruto mesečno pod predsednice Eu komisije, se tja in nazaj potuje brez varnostnikov skozi letališke kontrole. Toda Alenki je oblast udarila v glavo, dokler je bila samo poslanka pozitivne poštene Slovenije, je delovala v smislu zavzemanja za boljši jutri in blaginjo ljudstva. Zdaj pa deluje v smeri delovanja Eu Evro jackpota brez vplačil za svoj Armani žep. Pošteno?

Dr. Miro Cerar, skorajšnji premie, je sicer ne podpira, podpira Fajonovo, sd, a ljubezen med Junkerjem in Alenko je zdaj na vrhuncu. Cerar pa se v to ne vtika, in smo tam, kjer smo. V Alenkini senci odhajajoči Slovenski komisar s 2 mandati Potočnik, a on razen nekaj mesecev kot minister za Eu integracije ni bil nikoli na čelu izvršne politike Slovenije. In ni mogel niti malo vplivat na privatizacijo Slovenskih podjetij v enem paketu, kar se zdaj pospešeno dogaja. Državni banki in telekom bi se še dalo rešiti prodaje za enega črnega in belega, a Aerodrom Brnik je Alenka uspešno zakockala. Tako gre dalje Alenka blues, upam da zaradi teh Eu kravjih kupčij ljudstvo ne bo ostalo brez bluz. Naša izvršna in zakonodajna politika bo bluzila dalje, in uspešno nastavljala dalje, kar se bo pač dalo nastaviti.
Miran Balažič, iz kvote 10 % političnih veleposlanikov, je spodrsnil na bananinem olupku razvpitega Omana. In za nagrado poleg izgube veleposloniške službe izgubil še profesuro.
Alenka pa povečuje stavo Evro pokra iz 23 Evro jurjev na več kot 30 evrskih jurjev. Igralniško rečeno, vsaka igralnica je vesela takih igralcev, ki ta denar izgubijo, a Alenka ne zahaja po igralnicah, in si bo s tem darilom iz Eu lahko privoščila življenje na veliki nogi.

Njena vlada kot vse, razen Pahorjeve ni naredila nič za ljudstvo, ni zmogla kot vse prejšnje niti združiti obveznega in prostovoljnega zavarovanja, da bi šlo na eno položnico ali trajnik za plačilo. Vsaj ta švoh kofe bi vsaka normalna vlada mogla ljudstvu pustit. Zgodilo se ni nič in se še dolgo na zdravstveni reformi ne bo nič. Je pa res, Alenka in Potočnik nista nič kriva, da je Eu vlada tako bajno plačana.
Bog in Eu sta si najprej sebi ustvarila brado. Iz brezposelne perspektive pa je Eu vlada in birokracija kot pravljica iz tisoč in ene noči.

Žal Junker, Tusk in company, plačujemo vas Eu davkoplačevalci, vi pa s našim denarjem kot svinja s mehom.

Če nimate za Armanija, ne sanjajte o Ferariju.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !