Ministrstvo za lepše vreme

Na ministrstvu za lv je Milči ravno skuhala en švoh kofe za njenega šefa, državnega sekretarja Poldeta. In za ostale birokratsko tam prisotne, ni pozabila niti zaliti fikusa v šefovi pisarni, si znova polakirat nohtov in rešit nekaj nenujnih zadev. Glavna težava ministrstva za lp je bilo vreme s nekontroliranim poreklom, ali so za to krivi Rusi ali Američani, ali celo vreme samo, so krizni štabi na ministrstvu dan za dnem sejali.

Ni čudno, da je bil, državni sekretar Polde tudi na sekretu nekam nesproščen, klinc pa tako kislo vreme. Nič kolikokrat so ga spravili v proračun, mu zvišali gospodarsko rast, nabavili proti točne rakete in spravili skoz še ene državno zborovalske volitve. A kaj bi vse to, napram odlični švoh skuhani kavi njegove poslovne tajnice Milči, misli, medtem ko se napenja na sekretu. Težave so na obzorju, od vsega varčevanja so na ministrstvu zaradi zum9 ostali brez sekret papirja.
Si ga pač sami nosijo, a kaj ko Polde potegne zadnji listek role.
Na srečo ima v žepu še žepne robčke, tako da ni zadrege.
Tako lahko pride iz sekreta ven čist, da ne bo še zaradi vsega tega sranja šel še na komisijo za preprečevanje kislega vremena.
A kaj, ko na ministrstvu eno varčevalno težavo rešijo, se pojavi naslednja: Vestni proti točni topničarji so spet razgnali napačne oblake, kljub izvrstnim meteorološkim prognozam. Toča spet klestila po vinorodnih gričih, nižinskih poljih in celo po strehi in avtih ministrstva za lv. Spet skličejo krizni štab, za nameček pa še parlamentarno preiskovalno komisijo. Kaj jim je za storiti? Da sejanje za mikrofoni samo od sebe težko razžene oblake toče, tam na ministrstvu in v parlamentu ob vseh silnih debatah, prerekanju in odrekanju še niso dojeli. Državni sekretar Polde ministrstva za lv je sveto prepričan, da je za vse te točne škode in težave kriva izključno kar naprej tečna opozicija. Ki kar naprej rogovili, motovili in napada vlado, katere del je omenjeno ministrstvo. A opozicija se ne da, in predlaga revizijo nabave proti točnih raket. Prepričana je, da je za napačno streljanje proti točnih raket krivo izključno ministrstvo za lv, oziroma komisija za javno naročanje proti točnih raket. Da ni posredi še kaka korupcija, klientelizem, nepotizem in kar je teh politično prvo kategornih zadev.

Ko te božje politične molitvice vpije ure za mikrofoni, opozicija na ne vem kateri preiskovalni komisiji končno spozna, ko so še avti njenih poslancev stolčeni od toče, da je potrebno ne glede na kravje kupčije pri nabavi proti točnih raket ukrepati. In gredo sami na teren med proti točne strelce, usmerjajo jih pravilno, v smer parlamenta in vlade.
Glej ga zlomka, zdaj ko so proti točne rakete sumljivega porekla, nabavljene ob neznanem času, na neznanem mestu, od neznanega kupca opozijsko pravilno usmerjene, in namerjene, nikjer v Sloveniji ni več toče.

Bilo bi kot v pravljici, če se ne bi med ljudmi izvedelo, a so te proti točne rakete vneti topničarji ta prave opozicije usmerjali in merili v času, ko ni možnosti za kakršno koli točo. Predsednik vlade Stane to takoj izkoristi za frontalni napad na opozijsko zalego.

Medtem ko kriči na vladi » Če bomo na take opozicijske padali, se nam bodo še Butalci smejali » opozicija pripravlja še ne vem katero proti točno interpretacijo. Proti premieru Stanetu, vnuku v socializmu znanega političnega gobarja. Ne videč svojih napak, ob taki opoziciji in poziciji lahko vsaka država gre po gobe. Medtem na ministrstvu za lepše vreme že pišejo befel:

Strogo zaupno upravljanje s proti točnimi raketami v izogib toči.

Ni čudno, da državni sekretar Polde lahko kar iz sekreta narekuje poslovni tajnici Milči nujne smernice boja ministrstva proti toči. Med narekom se iz sekreta sliši kričanje:

» Jebemti, Milči spet smo pozabili kupit skret papir. Nujno mi dobi kako rolo! »

Ni čudno, da je v vsaki državi, ki varčuje pri skret papirju na ministrstvih, kmalu politično sranje. Ki se dogaja ob novih klestenjih toče. Ki ji pravilno usmerjene in namerjene proti točne rakete zaradi preveč političnih botrov in kilave političen babice ne morejo nič.

Tako transparentno so bile nabavljene

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !