Po lokalnih volitvah bo isto sranje

Isti župani, vsaj v Komnu, Sežani, Novi Gorici, Ajdovščini in Piranu.
Preizkušena županska ekipa, ki ničesar ne obljublja, a pred volitvami marsikaj izboljša. V moji vukojebini smo dobili prvo občinsko plakatno mesto. Tako vsaj, vem, kdaj 3 ligaški Nogometni klub ima tekme.

Ja, 3 liga, bolj kot gledam zadnji bančni izpisek, manj razumem.
Komu in čemu sem delal več kot 19 let, da sem sedaj odpisan? Ta teden moram spet oddonkat Šalaro, sončno in bralni krožek. Potem pa me ima, da bi se pobral v Kg na Lavtižarjeve dneve in podaljšal tam do dneva reformacije. Bolj skromno kot ponavadi, a za prevoz imam ne da bi šel spet na banko. Vsaj dokumentarni film na Lavtižarjevih dnevih je zastonj, vse ostalo pa od 5 do 10 Evrov. Ena redkih zadev v Kg, na kateri ni turistov, smo samo vikendaši in domačini.

Kaj naj še rečem? Da bom prošnjo za uvajanje na izbranem delovnem mestu poslal še Boscarolu, tam imam nične možnosti. A trenutno ne bom pošiljal nič. Dobiva na tisoče prošenj za delo. Koliko podjetij v Sloveniji pa da 13 plačo. Večina še rednih ne. Brezposelnost je spet presegla tistih psiholoških 13 %, so različne metologije, a brezposelnih nas je spet vsaj 115000. Prevent Halog dodatnih 400 in tak dalje, kmalu pa nekaj 10 še na Večeru. Pa zakaj mislite, da je novinar Večera pristal za sodelovanje na pogovornem šovu? V uredniškem naslovu je:
Novinar, menih, kuhar. Komentar ni potreben. Gvišne službe so po samostanih, a ker se tam javno ne da sexsat, ravno velikega navala ni. A hrana tam je več kot odlična. Samo molitev je več, kot stokanja.

Jebat ga, dragi moji, pred finančnim brodolomom me do nadaljnjega rešuje država oziroma Šalara s potnimi stroški. Vsaj nekaj, glede na to da me nihče noče niti kot prostovoljca vzet v službo. A dobra stran tega je, da mi ni treba zalagat potnih stroškov. Za Kg pa nabašem mali rudsak s hrano do vrha. Upam pa, da mi bo po vseh svetih šlo na bolje, kje in kako, pa ne bom povedal. Skratka te volitve so oddonkane, vsi ki bodo izgubili, in vsi, ki bodo dobili, so kar nekaj tudi iz svojega žepa prispevali za večanje javne porabe in blaginjo doline Šentflorjanske.
Še vedno se kobacamo po blatnem dolu, krize kar ni konec. Krize za bodoče staro nove župane ni nobene, odojek se že vrti! V Komnu bo danes zvečer fešta, kakršne ni bilo že leta, vsaj 4 leta bomo zagotovo imeli Božiča. Bolje kot tistega s dnemi ll. Pisat bi se moral Bandelj.
Taka je volja ljudstva in tudi moja, nisem mona, da bi ga podprl.

S Božičem bo vsaj javna uprava taka, kot je, ne bo rezov ne na občini, ne v edini šoli, ne v zdravstvu. V Komnu se nič javnega ne sme zapret, obrtna cona pa bo, kadar bo.

Občine Komen ne bosta rešila ne Božič ne Bandelj,
Pač pa sedmica. Jaz Lota ne igram, a glede na kar nekaj prodajnih mest v Komenski občini je upanje.

No ja, vsaj vreme je lepo!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !