Čajček s limono

Lordwalesu se je zgodil telefonski klic, ki ga niti v sanjah ni čakal. Sosednja dolina je čez vrhove čudovita. Dragi moji karierno rečeno, dokler ne podpišem, pa tudi kasneje, moram biti o tem previden. A zdi se, da sem spet za odtenek bliže mojim novinarskim sanjam. Povem pa lahko, da imam razgovor že naslednji teden. Lovim 1 december, ko iskreno upam, da bom vreden njihovega zaupanja, kot prostovoljec. Plača me država.

Tam pa bom delal vse, oziroma kar mi bo naročeno. Počival doma.
Kar pomeni efektivno vsaj 7 ur od 8 kolikor bom tam, če se odločijo zame tam. Avtobus vozi tja in nazaj. Sem srečen, kot že dolgo ne, nisem pa evforičen. Več o tem vsaj za zdaj, pa tudi kasneje, ne smem razlagati, že zaradi kolizije interesov, za več pa rabim tudi njihov pristanek. Moj politični blog pa bo še dalje udrihal po politikih vseh barv in nazorov, pa tudi družbene teme bom odpiral. So edini dosedaj, ki so mi predlagali aforistični večer. Ni to lepo. Ene Primorske imam že napisane, pa tudi Kraške, še Vipavske napišem, pa bo.
Ker vem, da me tam berejo, bom rekel še nekaj o ženskah.

Sem 100 % samski, v službi se bom držal kodeksa etike, pustil vezane in peročene pri miru, pri samskih pa osvajal po službi. Tudi s skupnimi kosili izven službe ne bom imel prvi mesec in pol nobenih težav, ker imam še toliko prostih Evrov, da bo za prevoz. Sendviči od doma, za pit pa upam da bo tam kak čaj. Ker si nakupa sokov zdaj niti pod razno ne morem privoščit, voda pa v tem mrazu nič kaj ne paše.
Vsekakor bom raje tam delal, kot flirtal, Po službi pa smo vsi svobodni.
To je okvirni scenarij tega, lovit bo treba 160 ur na mesec, so pa vikendi prosti. Najmanj še eno leto bo še vedno na sončni, a bom če me tam vzamejo dobival plačo in potne stroške. Ostane mi še najmanj en standardni ponedeljek. Karte od Papilota in sončne bodo če bodo tam za podpisane hitro. Odal sem že emšo in davčno številko, na prostovoljnem delu, če bom izbran imam nezgodno zavarovanje. Okoli 400 Evrov na mesec, od tega 300 čistega. Poznate boljšo ponudbo. Najtežje je zdaj čakat na njihov klic za uro za razgovor, lahko pa tudi sam pokličem. Sem predan, vesten in zanesljiv sodelavec.
S spanjem v okviru normalnih ur bom imel težave samo prvi teden, potem se bo to uredilo. Budilka je zanesljiva,

Domov bom hodil okoli 4 popoldne. Še vedno bom lahko del inventarja na prireditvah Kosovelove knjižnice. Šihtarski avtobus vozi direkt v Sežano. Tudi Nova gorica popoldne ne bo nobena težava. Vlak iz sosednje Ajdovščine vozi med tednom ob 15.30

Zagotovo sanjska ponudba, več pa res ne smem povedati. Upam na dobro energijo na razgovoru, kjer bom urejen, obrit, s sveže umiti lasmi. In tak kot sem. Star skoraj 49 let.

Naj zaključim s sanjsko žensko. Od 20 do 35 let. Popolnoma vseena mi je njena veroizpoved, izobrazba, narodnost in materialno stanje, tudi videz mi ni pomemben, ker je vrednejša notranjost.

Hvala vsem tem čudovitim ljudem, ki ji je skupnost vrednejša od neoliberalizma in prostega trga. Vsi brezposelni smo na trgu dela, in taka ponudba je zlata vredna. Nekako pa računam, če bodo te sanje čez vrhove uresničene, bi po pol leta tam vpisal šoferski izpit, po 2 letih, če bom še tam, kupil staro kripo.
S tablico lordwales, toliko sem že vreden, se vam ne zdi.

Ostajam tak kot sem, v upanju na boljši svet in skrb do bližnjega, tudi starejših. Lokalno obarvan.

Čajček s limono v dvoje, tudi to se bo lokalno zgodilo.

Vse dobre zgodbe se vedno začnejo v majhnih krajih.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Čajček s limono”

  1. Rado pravi:

    Naj te opozorim Lord.
    Seks s sodelavkami je zelo sladek. Tako vabljiv je in vedno pri roki. Pa razburljiv je, ker se moraš skrivati. Jaz se temu ne bi vnaprej odpovedal. Le eno življenje imaš.

  2. lordwales pravi:

    Za seks v službi te lahko doleti suspenz, jaz pa službo nujno rabim, bolj kot seks.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !