Slaba vest slabe banke ( dutb )

Poročilo kpk Štefanečeve komisije o mastnih plačah in ostalih odhodkih ( odvetniki, notarji, svetovalci ) slabe banke je udarilo kor strela s jasnega v dr. Cerarja vladne loge. A od tam, oziroma od samega dr. Cerarja pomenljiva izjava: Zadevo bomo proučili! Že prve izjave socialnih demokratov govore, da bodo zadevi prišli do dna. In udarili po slabi banki. Resnici na ljubo mba menedžerji slabe banke, večinoma tujci, s prejemki 20000 Evrov in več na mesec, sploh niso strokovnjaki za prestrukturiranje podjetij. Večinoma dobri mešalci megle nad tajkunskimi, nikoli poplačanimi krediti. Kar nas ni uničil neoliberalizem, bančna luknja brez dna, nas bodo finančno oderuštvo uprave slabe banke. Koliko javnih kuhinj, šol, zdravstvenih domov bi lahko zgradili s temi super menedžerskimi plačami?

Kam plove ta neoliberalna barka, je dobro vidno po naši podalpski. Medtem ko mi, ljudstvo vedno bolj brodimo v kloaki » ni služb, ni možnosti, ni denarja » se vrlim menedžerjem godi raj pod Triglavom. S našim, davkoplačevaskim denarjem. Govor o razsipnem življenju slabe banke bo tudi na koalicijskem srečanju. Slabo vest si menedžerji slabe banke lahko popravijo samo tako da standardnih 150000 Evrov pomoči za klic dobrote nakažejo Karitasu. A iz te moke ne bo hruha, korito slabe banke je presladko. Je pa napram tem menedžerjem dutb dr. Cerar pravi revež, saj je s 3000 Evri neto plače skromen. Zdaj veste, zakaj mladi in malo manj mladi množično romajo iz te podalpske, furs pa rubi proizvodno linijo tovarne, kjer imajo naročila do konca leta.

Prosto po Maksu in Engelsu se da preživeti tudi brez kapitala,
a kaj, ko ta kapital uspešno polni predvsem svoje žepe.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Slaba vest slabe banke ( dutb )”

  1. Stric Marč pravi:

    Sedaj pa še malo zgodovinskega spomina. Kdo se je zavzemal za slabo banko? Kaj je o njej povedal ” udbomafijski ekonomist” dr.Mencinger? Zakaj je Alenka Bratušek tako dolgo omahovala s slabo banko? AB je v času predvolilne tekme ustavila privatizacijo. Trdila je, da so dobili podatke, da se okoli privatizacije smukajo ljudje, ki se želijo omastti svoje prste na nezakonit način. Zadevo naj bi predala policiji. Erjavec in Židan sta ji prikimavala. Od takrat je utihnilo vse. Še novinarji ( ki imajo službe) niso vrtali v njo, češ , kje je zdaj kaj več o tem.
    Skratka, lord, najebali smo ga!

  2. lordwales pravi:

    Najebali smo ga, samo da zgoraj jebejo sladko, mi pa grenko

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !