Mediji kot ogledalo časa in politike

Najverjetneje se samo razkritjem in odkritjem 7 sile zahvalimo, da je odklonov, ki jih povzroča znani tandem politika gospodarstvo vsaj nekaj manj. Odmevno je poročanje medijev pred leti, ko so pravočasno razrili kravje kupčije nekdanjega sekretarja rk Jeliniča. Nekaj najbolj odmevnih sodnih procesov ne bi nikoli bilo, če ne bi bilo odmevnega poročanja medijev o tem. Na spornost tajkunskih kreditov in prevzemov so prvi, pred sodstvom, opozarjali mediji.

Navkljub lastniškim izčrpavanjem je lastništvo Slovenskih medijev stabilno, povečuje se donosnost, saj so se mediji uspešno prilagodili kombinaciji poročanja, podajanja tematskih vsebin in dohodkov iz oglaševanja. Delovna mesta v medijski industrji veljajo za najstabilnejša, po stabilnosti primerljiva s javno upravo.
Uspeh žanje tudi kombinacija klasičnih vsebin s digitalnimi vsebinami, na kateri koli platformi kjerkoli na svetu. Leto, ki prihaja, leto 2015 bo za Slovenske medije tako po nakladi, kot vsebini, kot dobičku super leto.
Ne samo da se bo padec tiskane naklade ustavil, rahlo se bo naklada povečala, povečalo pa se bo oglaševanje. Slovenci sprejemamo predvsem glavne tri slovenske medije kot naše najboljše prijatelje, brez katerih ni dobrih, pa tudi slabih novic. Brez skrbi, novinarska neodvisnost in avtonomija ostaja, saj nad tem skrbno bedi Dns.
Za nove medijske moči se ni bati, Slovenija je v Eu rekorder po številu novinarskih naturščkov. Rekrutacijo novinarskih talentov v glavne medije je upočasnila medijska kriza, a to bo kmalu mimo.

Zato naj bo novinarsko sporočilo adventnega časa predvsem:
Kdor se po duši in pisanju čuti novinarja, naj ustraja, štofa ne zmanjka. Pred velikim finalom za glavne medije so potrebe občinskih glasil in humanitarnih organizacij po kvalitetnem novinarskem pisanju ogromne. Novinarstvo je v zaostrenih gospodarsko, politično medčloveških razmerah pri nas več kot zrcalna podoba družbe.
Bolj kot s dobički iz resničnostnih šovov se bo vsaj tv del 7 sile moral ukvarjat s klasičnimi novinarskimi vsebinami. Tiskani mediji brez katerih ni najboljših zajtrkov, s po tisku še sveže dišečega izvoda časopisa, skupaj s svežo kavo in hrustljavim rogljičkom. pa so še dalje zakon.

Zagotovo bo prej propadla slovenska politika,
kot Slovenski mediji.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !