Velika loterija diskontnega trgovca

Italijanska veriga diskontov d piu s več kot 500 poslovalnicami ne bi bila to, kar je, socialni raj za reveže, če ne bi od 15 decembra do svetih treh Kraljev organizirala velike loterije. Za 10 evrov špeže ena srečka, lahko pa tudi za izbrane izdelke. Ponujajo Cliota, 10000 bonov za nakup, in čez 100000 kosov špeže. Velja poskusit, za 10 evrov ne bomo obubažali, v vsakem primeru ostane špeža.

Ker imam v ponedeljek ukinjen limit, ostane mi to, kar mi od zastavljenega limita ne poberejo, plus razlika do višine depozita plus obresti. Plus vse ostalo, kar je rentno in depozitno ostalo na banki. Zato bom raskiral teh 10 evrov. Kdor raskira, profitira. Kaj pa če dobim Cliota? Da se razumemo, kakršnih koli plačljivih iger na srečo se izogibam, v tem primeru ostane špeža. 2 srečki za 10 evrov.
Enkrat sem že poskusil, ni bilo nič. Mogoče bo na eni od 2 srečk. Nekaj podobnega, sicer s dobrodelnim namenom je imel spar. A dobitki hrane in sladkarij so bili veliko slabši kot pri d piu. D piu, Svetogorska ulica nasproti železniške postaje Nova Gorica. S trga Evropa desno na ulico Ugo Foscolo, pri trgovini Grande Mela levo skozi podhod in čez dvorišče do d piu.

Poklonjena hrana in sladkarije so v velikih pakiranjih, povprečno pol kile. To dajo takoj. Za Cliota pa rabite Italijansko davčno številko. Ivo plača d piu. Klientela d piu ima dohodke tja do 800 Evrov mesečno, mnogi še manj. Je najcenejši diskont mitel Evrope, kot radi rečejo Italijani. Imamo še soto sconto, pod ceno kar pri nas ne obstaja. Za določeno število kosov špeže se odrečejo marži, in prodajajo pod nabavno ceno. Ni da ni, v Sloveniji ni trgovca, ki bi si to upal.
V diskontih se splača kupovati zaradi ogromnih količin posameznih artiklov, in nizke marže, do 20 %. V Italiji sta d piu in Evrospin velika konkurenta, in največja diskontna trgovca s špecerijo in izdelki splošne potrošnje. Za 10 evrov kupimo špežo, božično rožo, dobimo 2 srečki in s malo sreče poklonjen kos špeže. Ni slabo, glede na trgovske cene v Sloveniji. Iva za hrano je v Italiji nizka, nižja kot v Sloveniji. Tehnika je v Italiji s 22 % Ivo, enako kot v Sloveniji.

Listen very carefuly:

Standard VAT rate: 22% (1st Oct 2013)
Reduced VAT rates: 10% pharmaceuticals, passenger transport, admission to cultural and entertainment events, hotels, restaurants
Reduced VAT rates: 4% foodstuffs, medical, books, e-books

http://www.vatlive.com/vat-rates/european-vat-rates/eu-vat-rates

V Italiji kakšnega koli dobitka od plačljivih ali brezplačnih igre na srečo ne boste dobili brez Italijanske davčne številke, Agencija Entrata ministrstva za notranje zadeve ga izdaja ( Ministero interi )

Limit je podoben kot v Sloveniji, okoli 40 Evrov.
Poklonjenega avta v Italiji ne morete registrirati brez dovoljenja za bivanje ( so gorno )
Kar pomeni nekaj 100 Evrov stroškov homogilacije. Imate pa vsaj eno leto servis v Italiji. Tudi tankat se zdaj spet splača v Italiji, še bolj pa v Avstriji. Če pa ste ljubitelji Fiatovih avtov, se splača v Torino, kjer lahko direktno v tovarni kupite njihove modele, brez posrednikov.

Fiatova panda je za 3000 Evrov cenejša v Sloveniji, pod 8000 Evri.

Kako do novega avta s nizkimi dohodki?

Tako da v banki odpirate depozite, za vse depozite takoj dobite premostitveni kredit, 15 evrov stroški plus obresti 1 % nad obrestmi depozita. Začnete s 250 evri, večate glede na prihodke, po dobrem letu, ko depoziti zapadejo, jih združite,
In če pridete do polovice Pande, vam depozit do zapadlosti ostane, dobite obresti, premostitveni kredit takoj. Za polovico pa vam kredit uredi avto trgovec. S tem da zastavite avto trgovcu do poplačila. Da spoflate, vedno polovico gotovine pri nakupu novega avta. Avti nizkega razreda, kot panda in podobno, niso nič slabši od nižjega srednje razreda.

Ne kupujte starih krip

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !