2/3 za Katjo Šerugo

Novinarski kolektiv Večera se je večinsko, točneje s 67 % od vseh 72 članov uredništva od 84 izrekel za ponovno imenovanje Katje za odgovorno urednico. To je bilo potrebno zaradi novega lastništva Večera. Kot dolgoletni bivši stalni sodelavec Večera in aktualni pisec Večerovih pisem bralcev sem enakega mnenja kot prej omenjeni.

Skoraj 50 rednih Večerovcev ( Večer ima v vsej svoji zgodovini samo enega rednega, ki je prestopil k konkurenci, in tam tudi ostal ) je da Katja Šeruga ostane še dalje odgovorna urednica Večera. Ena najbolj prekaljenih in izkušenih Slovenskih notranje političnih novinark, ki se je izvrstno izkazala pri projektu predsedniške volitve 2012 na komercialni televiziji. Od oktobra 2012 je na čelu uredništva Večera. Uspelo ji je nemogoče, Skoraj milijonsko zgubo Večera spravit na pozitivno nulo. Nekaj rezov je sicer bilo potrebnih, toda s nedeljsko izdajo je Večer v odlični novinarski kondiciji. Opravljivo tračarskim medijem pa priporočam branje biblije: Zlasti tistega dela, ki govori, bog naj odpusti tistim, ki se motijo. O kakšni agoniji na Večeru pa ni ne duha ne sluha.

Bivši stalni honorarci Večera smo se večinsko znašli, sam sem pred ponovno zaposlitvijo. Moja lojalnost Večeru ostaja, dalje pišem, in berem družbeno kritične zapise v Večeru. Končno prva pozitivna novica iz Maribora, mesta brez prihodnosti, s rekordno brezposelnostjo, in občino pred stečajem, da ne omenjam zavoženih občinskih projektov.
Ker Večer ni padel ne v Maksovo luknjo, ne prodal kateri koli politiki, nas vsak dan seznanja s dejanskim stanjem. Na srečo propadajo tračarski mediji, Večer ne bo nikoli. Že zaradi izvrstno polemičnih Večerovih komentatorjev. Večer je podpisnik izjave dns za boljše medije, izjave o spoštovanju kodeksa novinarske etike. Vsak dan nov. Večer.

Ker bog odpušča vsem, ki se motijo, je znana tudi tista, kdor opravlja,
je slej ko prej na častnem novinarskem razsodišču. Tam boste Večerove novinarke in novinarje težko našli. Prebrati je treba zrna od plevi!
Srečno na novinarskih poteh, Dober večer Maribor!

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “2/3 za Katjo Šerugo”

 1. Tlačan pravi:

  Pozdravljen cenjeni kolega!

  Nimaš občutka, da pa si tokrat krepko pristranski in v celoti neobjektiven ter še hudo navijaški za povrh? Verjetno pričakuješ, da bo Katja to prebrala in ti ponovno odprla vrata na strani Večera. Mogoče bo res, nisem pa ravno v to prepričan, ker si v svoji priliznjenosti krepko prekoračil vse meje dobrega okusa.
  Dovolil si bom zapisati še skromen nasvet: posveti se malo slovenski slovnici. Koristilo ti bo, če si res želiš biti sodelavec kakšnega resnega slovenskega medija.
  Vse lepo v novem letu ti želim!

 2. pohajalka pravi:

  Mislim, da je Večer že drugič naredil najpametnejšo potezo, Katja Šeruga je res dobra. Pogrešam njene žive komentarje, vedela je o čem govori.

 3. lordwales pravi:

  Katja Šeruga je izvrstna notranje politična novinarka.
  Njeno ponovno imenovanje je pametna poteza Večera.
  Večer pa s njo na čelu boljši.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !