Se bo lordwales vrnil na Večer

To me še najmanj skrbi, saj imam v kratkem začetek moje nove rehabilitacijske zaposlitve, se pravi bom imel plačo, pa tudi delo.
Če pa se bo Večer ponovno odločil za honorarno sodelovanje, bom to sprejel odprtih rok. Saj sem njihov. Dobro, honorarce so nas spomladi letos nagnali, kar pa še ne pomeni, da nas ne morejo ponovno angažirat. Bonbon, Toti list, 7d so bili poleg odpustitve vseh honorarcev Večera nujni rezi. Da so lahko začeli izdajat nedeljsko izdajo,
s pomočjo te je Večer zdaj na pozitivni nuli. Odkar je Katja Šeruga odgovorna urednica Večera, je Večer objektiven in avtonomen medij. Okrepile so se tematske teme, raziskovalno novinarstvo, lokalne strani. Večer vsak dan. Nov.

Zagotovo moje blogersko in publicistično pisanje na Večeru spremljajo, tam me vsi poznajo, nekateri moji politično satirični aforistični aforizmi so ponarodeli. Ponovno se bom, takoj po novem letu s navadno pošto znova prijavil za honorarno sodelovanje. Ponudil bom za določen obseg tudi brezplačne objave. In če koga skrbi moja Slovnica, naj tisti, ki mi štejejo pike in vejice raje preberejo vsebino.
Če sami znajo bolje napisat, naj pišejo. Če hočeš, da te opazijo, moraš biti opazen. Moje novinarske sanje živijo dalje. Mogoče bo koga zvilo, toda v najkasneje 3 letih bom dokončal srednjo šolo, v 5 letih pa izredno vpisal novinarstvo na fdv. Teh 5 let bom delal normalni šiht.
Po tem obdobju pa živel samo od časopisnih objav in prodaje svojih knjig.

Mogoče se komu zdi, da s napovedjo vstopa na fdv pri 54 letih nisem preveč gladek, toda te sanje živim. Bolje pozno kot nikoli.
Nekje do konca naslednjega leta bom izdal že napisano moje nadaljevanje politične satire Totega lista 30 tednov.
Za prodajo me ne skrbi. Nekaj uspeha bo tudi na literarnih natečajih. Bil bi nor, če svojega talenta za pisanje ne bi unovčil.
V 5 letih bom zaslužil dovolj, da plačilo izrodnega študija na fdv ne bo težava. Lahko pa se zgodi tudi štipendija kakega od osrednjih Slovenskih medijev.

Se je Fištri dokončno utrgalo, za šefa mestne uprave, postavi bivšega kosovca in sodelavca voma. Ekipa Večerove Mariborske kronike bo zasuta s štofom o zlomu Mom. Dokler bodo Ljubljančani šefovali na Mom, bo mom tonila kot Titanik.
Verjamem, da je Babič informiran o težavah Maribora, a ker težave so, jih s svojo dobro plačo ne more odpravit.
Maribor rešijo samo nove zaposlitve, javna dela, infrastrukturna vlaganja.

Večer je lahko ponosen na svojo odgovorno uradnico, rojeno Mariborčanko. Si predstavljate odgovornega urednika Večera iz Ljubljane? Odpuščanja rednih, ki jih je rumeni tisk napovedoval Večeru, se bodo zgodila na Mom.

No ja, vsaj zlata lisica in smučanje na Pohorju to zimo bo.
Maribor se gospodarsko pobira, žal pa nima nihče moči, da bi Fištro odstavil. Glede na katarstofalno zgubo Mom bi Fištra moral takoj ukinit delovno mesto šefa občinske uprave.

Prihranjen denar za javno kuhinjo v Mariboru.

Maribor in Večer,
V novem letu več optimizma,
In posluha za malega človeka.

S r e č n o Dober Večer 2015

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !