Pri ženskah mi zagotovo ne gre

Pred nekaj leti je letala okoli mene, jaz pa nič. Takrat je bila zagotovo samska, zdaj ima mizarja na delu v njenem kraju. Njen kraj je blizu Sežane na Italijanski strani. Odkar ima mizarja, se je njena Slovenščina bistveno izboljšala. Govori pa v Dolenjskem dialektu, saj je njen dragi od tam doma. Ona je Slovenskega rodu po prednikih. A že njeni starši ne znajo besede Slovensko. Punca ve kaj hoče, razen da je malo preveč naličena, ji ni kaj očitat. Celo čikov je manj, kupila si je, odkar ima spet službo dober fotoaparat. Njena plača je neto nekaj več kot 1000 Evrov, kar je minimalna plača v Italiji. Dela pa kot prodajalka v trgovini s zamrznjeno hrano. Najbolj odmevna novica iz Italije pa je, še za časa Rencijeve vlade, da se disokupacione ( Plačana brezposelnost ) podaljšuje na leto in nekaj drobiža čez.

Povem, da bo moja plača 3 nižja brez zavarovanja ( samo nezgodno zavarovanje ) in da bom delal v domu upokojencev kot animator. In še pridam bolje to kot nič. Znova ugotavljam, da sem se rodil v napačnem kraju, državi in kontinentu. A tudi ona je bila dolgo brez dela. Dokazala je, da če pišeš prošnje, in delo iščeš, ga tudi najdeš. Nič mi ni žal, da se nisem za njo zagrel. Bo v Vipavi na to temo dovolj priložnosti. Tako sem nekako preživel praznike, ki so za nas brezposelne božja pokora. Ne moreš nikamor, ker šoldi gredo k koncu. Limita ne vzamem več, pa magari mi ga dajo brez stroškov. Nisem munjen, da bom plačeval skoraj 20 % obresti banki. Niti ne razmišljam, a bi bil sex to mično Italijanko slab ali dober. V Vipavo prihajam na to temo popolnoma neobremenjen. In samski. Niti ne razmišljam, a me bo tam dobila v roke izkušena ali malo manj. S poročenimi in vezanimi niti pod razno.
Če bo sodelavka, zakaj pa ne, saj ta dom upokojencev ni samostan.
Še najhujše mi je iz dneva v dan poslušat ene in iste. Zakaj ne greš k frizerju na črno, ma nisem mona, da me prime financa. Bi pa zapel tudi kako frizerko brez čikov. Pa tudi sobarco ali kelnarco. Tudi medicinko.
Samo slavistk se mi je za ogibat. Približno mi je že jasno, s katero v Vipavi bi se kaj dalo. Tako in tako bom cele dneve tam. Hrano mi dajo, čaj bo tudi, opravljeno delo bo moja skrb, da dobim plačo, pa državna.

Tista znana, o kaminu, stiskanju v dvoje, čajčku s piškoti bo kot kaže, še malo počakala. Ni da ni. Zdaj je bolj važen telefonski klic iz doma upokojencev. Priden sem, tako da ne bi smelo bit težav. Sem pa imel kar nekaj težav, da sem mični gospodični takoj čez mejo dopovedal višino moje tre cento plačo. Dodatne nule žal ni pa če mi je to prav ali ne. Pa tudi tre cento je za mojo banko dobra novica. Ker sem eden njihovih najbolj zvestih in solidnih komitentov. Brez enega samega prekrška v 22 letih.

Banke ne zamenjam, iščem pa partnerko. Po službi seveda,
tomaz.svagelj@siol.net

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !