Kdo bo bob leta 2014

Znova je leto naokoli, in spet je pred vrati več kot odlični Tadej Toš s najboljšo Večerovo ekipo. Novica, ki bolj zaleže kot vsi dohtarji.
Gala Večer v obubožanem Mariboru. Iskrica upanja, tega zdaj največ rabimo. Še nekaj dni bomo napeto čakali na najbolj bobovsko izjavo leta, težko jih bo prebrati, saj so vse odlične. Odločal bo glas bralcev in bralk Večera, kar 26000 smo glasovali. Ni slabo, bojim da kaj več volivcev in volilk na zadnjih občinskih volitvah v Mariboru ni glasovalo. Medtem ko po Mariboru še vedno straši znani gospod doktor s klobukom, in uresničuje formulo 5000 novih delovnih mest kar v svojem zaklenjenem kabinetu. Obiskovalcem in upravi odreka vodo in wc papir, kavice ostajajo. Težki časi, vedro čelo. Bobu bob terapija učinkuje brez stranskih učinkov, pa še tv program nacionalne tv bo eno uro imel rekordno gledanost. Vsaj en pozitivni rekord Maribora na beraški palici. Gre pa letošnji bobu bob s sporočilom: Večer je preživel!

Ker se politika naša strinja samo v tem, da se v ničemer ne strinja, lahko razumemo bobu bob medijski Večer kot nadpolitično dejanje.
Ko bomo spet do ušeš nasmejani, in vsaj eno uro pozabili na cunami novih položnic. Te pa rade položijo celo najodpornejše. Večer pa zagotovo ostaja naš, kot je pred lani na Večerovem pikniku izjavila odgovorna urednica Katja Šeruga: » Tukaj so dobri ljudje, kar v naši časopisni hiši posebej cenimo, in se na ta način priklanjamo in poklanjamo. »
Večerova skrb in posluh za bralce pa ostaja še naprej zaveza in odgovornost časopisne hiše s oranžnim logotipom. Vsak dan nov. Večer.
In naj spomnim cenjeno uredništvo Večera, letos bo Večer praznoval 70 let obstoja. Upam, da bomo tudi nekdanji Totovci ( Toti list ) dobili skromno spominsko besedo. Politična satira je lahko tudi nevarna reč, kot v Franciji. A se je ob tem tragičnem dogodku za Francijo, človeštvo, novinarstvo in tak dalje pokazala izredna solidarnost obeh novinarskih združenj Slovenija. Da se vsaj novinarji strinjamo, če je že naša politika medlo obsodila ta gnusni zločin.
Res je, poklic novinarja je lahko tudi nevaren. Večer gre vsekakor dalje, in tak kot je, ga imamo najraje. Profesionalni novinarski standardi in novinarska etika pa so pri Večeru najvišji. Bobi leta so bili dobro izbrani, tisti ki pa ga bomo bralci in bralke Večera izbrali, bo kot luč na koncu tunela upanja.

Končno v seriji slabih novic vsaj ena pozitvna, ki naj odtehta vse slabo, in prinese tej zamočvirjeni dolini Šentflorjanski vsaj nekaj dobrega.

Preprosto je treba reči bobu bob

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !