Še 3 dni

Pa bo, kar bo. Možni sta samo 2 zadevi. Da ali ne. Plan a in b. saj mi ne zamerite, da trenutno nimam volje za notranjo politiko in družbene teme, sem pa v najboljši kondiciji zadnjih let. Fizični in psihični.

Se mi je danes zgodilo naključno bližnje srečanje s novinarjem Primorskih novic. Kaj je delal v mojem kraju, nimam pojma, opozoril pa sem ga na tenke finance firme. On s službenim avtom, pridal sem še, naj se borijo do konca. Trenutna naklada od 15000 od 20000 izvodov. 78 zaposlenih in leta 2013 samo 4,5 milijona prihodkov. Namignil sem še, da so službeni avti velik strošek. Odgovorna je zaman kandidirala za odgovorno urednico Slovenskega programa tv Koper. Tako je, če se ne vlaga v kadre. Palača Tarsia in prostori uredništva v Novi Gorici se bodo prodali. Če boste zvozili, kapo dol, Rok Hladnik! Sami pa izračunajte, koliko stanejo plače za 78 zaposlenih na leto.

Je potrebno še kaj dodat? Moralo mi dviguje petek, saj je to dober začetek. Boljši je Pristan, kot potapljajoča barka Pn. Za Evro človečnosti? Bil pa je menda že preplah na Delpinovi ni da ni, da bodo uradovali v sosednji restavraciji. Kronološko beležim vse njihove grehe, in vsi so objavljeni na tem blogu. Tudi plače so že nekajkrat nižali. Rok Hladnik je znan po izjavi: Situacija ni katastrofalna, je pa težka.

No ja, Angleži imajo čajanke običajno ob 5 popoldne, v Kosovelovi se je upravi malo skisalo, da gre organizirat literarno čajanko ob 9 dopoldne. Pa Magladelna ravnateljica, ljudje vendar dopoldne delajo. Ostanejo samo še upokojenci in upokojenke. In če v petek ne bom sprejet? Ostane plan b. Prostovoljstvo v hiši sadeži družbe Vipava. Razgovori so bili uspešni, vsaj tiste mantre žal ni možnost za vas ni. Tam bom lažje pozabil na Pn in Kosovelove in kar je takih. Spoštovanje, ki ga doživljam v Vipavi, me navdaja s upanjem. Nobenega populizma, parol, arogance in kar je teh znanih. Jaz če bog da, bom službo imel, kako bo s 78 zaposlenimi na Pn mi dol visi. Za začetek naj začno prebirat biblijo. Mogoče pa koga zaposlijo pri verskem tisku?
Tam so nakdale visoke in plače sigurne. Sam ostajam ateist, a če si bliže bogu ne škodi.

Ti levaki od Pn so pač taki, dokler so občine plačevale uradne liste, je bilo love do krove. Zdaj ko ne več, je kriza. In popolnoma razumem Vipavce in Vipavke, za podporo desnih strank, saj so levi v Vipavi samo škodo delali. Klet Vipava, ki so jo vodili levi direktorji, je pred stečajem. Mlekarna je prodana Italijanu, in se nič ne dogaja. Edini levi uspešni v Vipavi je Aleksander Lemut, direktor in solastnik fame trgovskega podjetja. In Komenski župan.

Še nekaj sem jih razdrl, in povedal po resnici. Če pa kaj ne razumite, pa poglejte v biblijo. Tam se najde kar nekaj nasvetov za preživetje.

Vlada varčuje. Preživel bo kolikor toliko normalno samo realni sektor. Če bo normalno posloval. Službeni avti so samo strošek v kolikor se ne gre za posel. Pejte jih preštet v najbolj znano medijsko ulico v Kopru. Rtv plačujejo naročniki, od Pn pa naročniki in bralci in bralke.

Zdaj lažje razumem Vipavskega novinarja Tina Mamiča.
Gre mu odlično brez Pn.
Meni tudi.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Še 3 dni”

  1. pohajalka pravi:

    Res, službeni avti so velik strošek, tudi traktorji so. Oboje plačujemo kolektivno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !