Zmenki na slepo

Veste kaj, tako slabo mi še ne gre. Da bi kar na slepo lovil, to pa ne. Lovi in drži ga? Ob vsej komercializaciji te vrste dogodkov mi gredo lasje pokonci. Sploh in oh, ker firme, ki to organizirajo dobro služijo. Na kaj pa nabašeš na takih žurih, pa raje ne bi. Včeraj sem o sexsi mladenki, ni težava, če je samska. Ker je blizu, je ne bo težava srečati. Če se prej ne bo kaj romantičnega zgodilo. Še dobro, da se mi je zgodila zaposlitvena. Dnevi doma so eno in isto. Kreativno nimam nobenih težav, oziroma ne vem zanje.

Ker zadnje čase delam več na lastni urejenosti, disciplini in delovni storilnosti, ni da ni. Če kaj pričakujem? Predvsem, da mi dajo tele marketarji mir, pri ženskah pa več dejanj, in manj besed. Pri privatizaciji državnih podjetij pa, da Cerarja in neoliberalno vlado sreča pamet. Prodajat Telekom, zavarovalnico Triglav, nkbm, in tak dalje, se je komu utrgalo? In če se še malo vrnem k tej sexsi mladenki, ne vem zakaj je ne morem pozabiti. Je tiste vrste punca, ki rada športa, ne pretirava s kozmetiko in je vse. Tudi kak kozarček zvrne v mejah normale. Če ni samska, so vse sanje zaman. Tudi pri besedah ne špara.

Zdaj me čakajo še aforizmi za jutrišnjo aforistično delavnico.
Če je število poslušalcev večje od števila predavateljev, je uspeh, če pa ni neuspeh. Me pa ta delavnica še najmanj skrbi. Bolj finalni razgovor v domu starejših. Kot velja pri teh rečeh, njihovo zaupanje moram upravičiti. S drugimi besedami pokazat rezultate. Kako pa bo zdaj v Sežani, mi dol visi. Levaki niso nič naredili zame pa sem šel bliže bogu. Prav v redu je v Vipavi, upokojenci so odlična družba. Je pa s sorodno dušo tako, če zmore iz Vipave na vrh Nanosa brez da bi dol padla, bo to odlična partnerska naveza. Vipava je kraj številnih znanih Slovencev in Slovenk, tudi politikov in tak dalje. Karkoli počnejo, uspešni so! To največ šteje, samo Švicarjev ne štejte preveč. Če jih imate, lahko daste za eno mašo. Če jih pa morate vračati, prav tako.

Je pa ta Vipavska zgodba o uspehu lep primer, da različnost združuje, in da je naša največja cerkev največ naredila v tem kraju za ljudi.
Se pravi, da pri rkc ni vse slabo, se vam zdi? Koliko novih delovnih mest pa so ustvarili levaki? Če pomislim na Sežanske inštitucije, tam so desetletja eni in isti. S veseljem sem tam v Sežani vse skupaj poslal k vragu. Res je, doma sem že 2 leti in 2 meseca.
Tisti, ki so veliko govorili, mi niso dali najmanjših možnosti.

Upanja ne zastavite na up
Od 17 do 19 v hiši sadeži družbe Vipava
22 januar

tomaz.svagelj@siol.net

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Zmenki na slepo”

  1. medapolnaskleda pravi:

    Zmenki na slepo so obet po kvantiteti, ne kvaliteti. Sodobnost pomeni tudi živeti skupaj na slepo, visoka kvantiteta, malo ali nič kvalitete. V mislih imam ponavljajoča koruzništva.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !