Se v našem življenju dela film ali strip

Za srčne težave obstajajo zdravila, pravi Đole Dorže Balašević, to je tisti avtor od kante ( kantavtor ) ki se je v času Srbske okupacije Bih in Hrvaške skrival po poljih koruze po Vojvodini. Kot pravi na svojih nastopih, Vojvodina se ne bo odcepila od Srbije, se bo raje Srbija priključila Vojvodini. S njegovim značilnim humorjem in dobrimi besedili drži pokonci generacije. Đžaba vam novci, to pričo zna vsak od vraga do popa. Pred 10 let je imel odmevno turnejo Ostaje nam to što se volimo. Izdan je 4 urni dvd s 22 komadi s njegovi dolgimi uvodi

Princip je isti, vse ostalo su nianse.

Take imamo, dragi moji, medtem ko se nekaterim inštitucijam pri nas keglja, jaz ponosno vstopam v realni sektor. Še najmanj me skrbi, če se bo financiranje kulturnih inštitucij sesulo. Še knjige jim vrnem nazaj in čao bao. Če se mi bo zahotelo novih knjig, je knjižnica v Vipavi in Ajdovščini. Ajdovska knjižnica bo zagotovo preživela manjše financiranje kulture, saj ima pol manj osebja kot Goriška.
Sežanska v tem obsegu ne bo preživela.
Denarja za kulturo bo letos veliko manj. Ker to financirajo občine,
ki so v velikem minusu bodo kmalu tudi po knjižnicah tešere. Povprečnina občin je manjša, ljudje se iz Slovenije odseljujejo, občine dobe povprečnino samo od aktivnih občanov in občank.
Kje je v Vipavi zgodba o uspehu pa sem že povedal.
Kot tudi, da so samske medicinke veliko boljša družba kot knjižničarke.
Letos nas čakajo novi davki, posebno nepremičninski.

V tako velikem kolektivu dobre družbe ne bo težko najti, in ker imam proste vikende in praznike ne Sežane ne Nove Gorice od začetka februarja ne bom vsaj nekaj tednov nič pogrešal. Kar je na trgu, bo ne glede na krizo preživelo. Pobeg iz Vipave v Ljubljano je lažji, kot od drugje. V sosednji škofijski dvorani so velikokrat zvečer koncerti, prireditve, do Vipave pa je samo 16 km. Se razume, če sem že sosed, da bom raje zavil v škofijsko dvorano, kot na razne špase k Kosovelovim. Ne vem, zakaj je v Vipavi vse normalno, kamorkoli pogledam po Sežani in Novi Gorici, pa vedno eni in isti.
Nekaj etičnih norm našim inštitucijam ne bi škodilo.
V Sežani rotacija po Partizanski še vedno teče. Za Novo Gorico raje ne rečem nič. Raje grem gledat Bridget Jones na robu pameti.

Glede jutrišnje zmage Sirize v Grčiji pa: Bog pomagaj!
Kdo bo pa pufe vračal? Dokler Grki s polnimi vrečkami iz prepolnih nakupovalnih centrov jim ni hudega. Za razliko od Grkov se pri nas oddela polni šiht.

Zagotovo nisem spremenil svojega političnega prepričanja, mnenja sem, da slovenijo lahko politično pelje dalje samo sredinska politika. Pahorjanski tip politike. To neoliberalno cenzura od smc nas ne bo pripeljalo nikamor. Privatizacija državnih podjetij po pameti.

In ven s komercialno špas spin navlako iz kulturnih inštitucij

Pika in amen

Pripombe, mnenja, graje, čestitke in pohvale

tomaz.svagelj@siol.net

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Se v našem življenju dela film ali strip”

 1. Pohajalka pravi:

  Življenje dela mozaik obojega, filma in stripa. Včasih je oblaček oblačen in samo v mislih, včasih so usta do ušes.
  Mozaik je v kontrastih svetlih in temnih odtenkov, živih in ubitih barv, visoko sijočih in mat odtenkov.
  Drobni dogodki naredijo velik film.

 2. lordwales pravi:

  Odlično povedano

 3. stricmarc pravi:

  Na dobri poti si. Iz kritika si prešel med oboževalce juguljastega Pahorja, od knjižničark k medicinkam, od Kosovela pod Škofijsko marelo. Uspeh ne bo izostal!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !