Na dobri poti

Še vedno mešam prah kolovoznih poti, obeta pa se mi gladka asfaltna cesta. Uspeh pa bo, dragi moji, samo če bom delal. Glede na to, da mi levaki niso ponudili ničesar, še obljub in parol ne, sem zavil bliže bogu. Tudi tam me nihče ni spraševal po mojem političnem prepričanju, več pa o tem kaj bom delal, in zakaj si želim delati.
In če sem in tja omenim kakšno samsko medicinko, sem pri teh puncah lahko prepričan, da mi ne bodo preštevale vejic in pik.

Nekaj malega se trudim s Ivanom Dolencem, novinarjem Večera v zgodnjih 50 letih. 1957 leta je emigriral v Kanado in nekaj let preživljal isseljenško kalvarijo fizičnega delavca. Na Večeru moj članek ne zanima nobenega. Pa nič zato. Bolj me zanima dobra bejba in redna služba. Če hočeš premik, moraš sam premakniti.

O varčevanju nimam najboljšega mnenja, sploh če varčevanje poteka a la Siriza, ki če bo v Grčiji blokirala vračilo imf 240 milijard evrov pufa ne bo rešila nič. Puf je treba vrnit, sveta Eu trojka pa od Grčije zahteva zaposlitvene reze. Ti so boleči. Tistim, ki odpuščajo, je težko odpustiti. Toda v Grčiji na tisoče javnih uslužbencev niti na šiht ne hodi, plačo prejema. Odpuščanje takih ni nobena škoda. Še vedno Grki hodijo s polnimi vrečkami iz prepolnih nakupovalnih centrov. Njihova delovna efektiva pa je balkanska.
Sam vem, da bom moral efektivno delat vsaj 6 ur od 7 šihta, in dati vse od sebe. Rehabilitacijsko zaposlitev imam v zasebnem sektorju.
Nehat je treba s večno, da bo že država dala, če pa ne država, pa sveta Eu trojka. Treba je nehat s takimi. Tudi jokanjem učiteljev, zaradi 10 milijonov evrov manj za učno pomoč. Naj prostovoljno oddelajo to, polne plače bodo še vedno dobili. Te pa so povprečno vsaj 1300 Evrov neto. S tako plačo lahko peljemo neverjetnih vsaj 27 polnih vozov iz trgovin. Učitelji imajo glede na minimalno plačane previsoke plače, enako knjižničarji in tak dalje. Medicinka s srednjo šolo pa tolče močnik v javnem zdravstvu s 700 evri neto plače? Je to pošteno?

Več kot folk ima, manj ceni tiste, ki smo na dnu. Vrhovi so nebeški. Vozijo fine avte, imajo lastna stanovanja, a medčloveški odnosi?
In če gremo dalje k hunanirarnim organizacijam, edina, ki sem ji pripravljen pomagat in tudi kaj prispevat je Karitas. Ima manj kot 20 zaposlenih in mrežo nekaj 10000 prostovoljcev. Čemu in komu sta namenjena rk in zveza prijateljev mladine je jasno.
Dobrim plačam tam zaposlenih.

Še vedno ostajam levičar s pogledom na sredino. Če bi bile danes volitve, bi svoj glas zaupal ljudski stranki.

Velja za stranko s ničelno stopnjo korupcije in najvišjimi etičnimi načeli. Tega našim levakom in desnakom manjka. S tem, ko je ljudska stranka skupaj s novo Slovenijo odrekla marelo Janši, je največ naredila za Slovenijo. Zato pa ima svojega Evro poslanca.

Čas bi bil da nehamo bit ujetniki Janše In Cerarja. Politika teh strank je
najmanj, kar Slovenija rabi. Rabi sredinsko politiko a la gospa Merkel.
V Grose koaliciji s socialnimi demokrati. To kar naj bi bili pri nas sd
je fasada. Predsednik Pahor se nekaj trudi, a razen nasmehov in delovnih brigad ni nič.

Če bi jaz bil politik, bi začel s nižjo obdavčitvijo plač na strani delodajalcev. Tako bi kapital in zaposleni več imeli gospodarstvo bi cvetelo. Socialne transfere bi preusmeril v aktivno zaposlovanje. Socialna da če delaš. Če ne nič. Izvzeti so vsi, ki dokazano ne morejo delat. S tem bi se povečala javna poraba, ekonomski kazalci in kar je najpomembnejše, blaginja družbe.

Tak politični program zagovarja sls

Nadaljeval pa s debirokratizacijo države

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !