Film tedna in pika

Gre mi tako dobro, da mi res ni treba cel večer viseti pred računalnikom. Pa še večerjal nisem. Film tedna, ki je danes, je neke vrste saga o argentinski družini v Bariločah v Argentini v 60 letih. Gledljivo. Jutri dalje!

Če zanemarim psihozo gripe, kamot lahko v naslednjih dneh do ponedeljka grem malo v life. Po eni strani me gripa skrbi, a težka bo doma zdržat do ponedeljka. Glede šihta je vse dogovorjeno. Čutim pa, da je treba zadeve prestaviti v nižjo marčo, da jih bom lahko na šihtu prestavil v višjo. Čutim pa od vsega tega manjšo utrujenost. Samo na šiht pa od ponedeljka dalje ne bom hodil, strogo na šiht, po šihtu pa recimo enkrat na teden v Sežano. Avtobus iz Vipave pelje direktno tja.

Je pa najbolje, da teh nekaj dni o bodoči zaposlitvi čim manj razmišljam. Malo glavobola so mi danes povzročile karte, in latovščina tam napisanega. Ker ne dvomim, da mi država tega dela ne bo plačala, se je dobro takoj po prihodu na šiht skoncentrirat na eno samo stvar: Delo! Dal sem še en kondicijski preizkus, Dosegel sem povprečno hitrost 10 km na uro. Peš hoja. Kar se pa tiče nagradnih, Delo marketing, ki je pregovorno hiter pri dostavljanju nagrad nagradnih iger tokrat nekaj štrka. Ko bi vsaj nagrada bila kaj vredna, a da se moraš bost s njimi za en koledar v vrednosti nekaj Evrov je nekoliko bedno. Po zakonu o obligacijskih razmerjih morajo nagrado, takoj ko dobe podatke, takoj poslati. Kot dobitnih lanskih 13 nagrad me driblanje pri prejemu nagrad dvigne. Položnica je takoj. Ko je treba dat, se zatika. Je to občasna muha, vem da Delu škriplje. A komu ne?
Če škripa postelja pravijo da je v redu.
Ko pa finančno zaškripa takrat pomaga samo delo. S malo začetnico.

Glede Grškega dolga smo že enotni, da ga Grki morajo bankam vrnit. Jaz sem moral vse svoje premostitvene dolgove banki vrnit, oziroma ji še bom. Za male ribe ni nobenega reprograma in odpisa. To Ciprasovo driblanje s Merklovo in Junkerjem mi gre že na živce. Kdo pa je ta Cipras, da bo eu in svet pošiljal v kozji rog? Njegove obljube o Grškem raju, brez dela so pravljice. Radi vozite avte brez zavor? Tako se Grška Siriza obnaša do varčevanja, varčevala bi s tujim denarjem, svojega je zapravila.

In vsi, ki iščete službo:

Pridete na razgovor, fokusirajte kaj bi radi delali in zakaj.
Ni važno kaj ste, delali bomo vse. Samo da vas vzamejo, ko ste noter, gre dalje. Če pa ostanete zunaj, vemo kako je. Sama rutina na šihtu ni dovolj, treba je ves čas držat enakomeren tempo, in tudi kakšno stvar, ki je logična, narediti, ne da bi vam to ukazali. Pa tudi kaj narediti, kar izboljša pogoje dela, oziroma prilagoditi svoje delo situacijam ne škodi.

Največ škodi, če ostanemo doma.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !