Sreča

Sreča dragi moji je opoteča, navadno na strani srečnih?
Kaj pa nesrečni? Če jo boste iskali pri raznih spin doktorjih, ne boste nikamor prišli. Ne zastopili nič. Kakorkoli obrnemo, jaz zaposlitev imam, začnem v ponedeljek. Budilka bo šla 5 čez 6 kar je zelo človeška ura. Se pa tako in tako že nekaj časa zbujam brez budilke okoli 6!

Danes mi ni do veliki tem, sveta ne poskušam reševati, raje rešujem sebe. Ni mi do Grških scenarijev, sprejem obravnave zakona o fiskalnem pravilu pozdravljam. Proračun vsake države mora bit uravnotežen, izravnani odhodki in prihodki. Tako kot je zdaj, 1,4 milijarde proračunskega primanjkljaja, je Grški scenarij. Tega si kot mali človek najmanj želim.

Zametlo nas je, tudi moj trr račun. Dobra novica je, da mi bankomati še vedno izplačujejo desetake. Bolje to kot nič. Že zaradi tega ne bo nobenih težav s vsajanjem. 26 mesecev sem čakal na to. Tisti, ki me najbolj poznajo, so me najbolj zajebali. Klientelizem? Poslal sem jih k vragu in šel v Vipavo. Bliže bogu in dobrim človeškim odnosom, in poštenemu delu. Danes si bom po večerji privoščil čokoladni puding s eno žlico nerafiniranega sladkorja, prebral Primorske novice, kaj malega pogledal po tv in upal na boljši svet. Če bog, moje delo in država da, pa že aprila za oba podaljšana vikenda iz Vipave v Kg.
Prvi pohod na Belopeška jezera, kjer nisem bil že od lanskega januarja. Včeraj sem bil v Sežani, pri Kosovelovih nobene spremembe.
Ni pa nobenega od tam zaposlenih, ki bi se upal s mano polemizirati. Uporabljajo znano taktiko: Odmevna tišina. Jaz ne provociram, zakaj bi? Tako in tako me berejo v pismih bralcev, od 5 avgusta lani, ko sem se spet začel ukvarjat s njimi se jih je nabralo neverjetnih 20.

Vedno več ljudi srečujem, ki pravijo da pišem prav. Nobenega pa še nisem srečal, ki bi ga moje pisanje motilo. Vsekakor se je motiti človeško, sploh se radi motijo vsi pravoverni, na obeh straneh. Vsekakor še vedno radi zaposlujejo svoje prijatelje, ni da ni.
Prav zato sem šel v Vipavo, kjer me noben ni poznal.
In vsekakor se mi ob predavanju spin doktorja Mraka ni delal Mrak na očeh. Sploh ni bil slab, lahko bi pa bil boljši. Mislim pa da je boljši novinar kot spin doktor, naj lepo zaključi novinarstvo in se usede v športno redakcijo. Tam bo plača gvišna, spin doktorovanje je bolj drobiž kot dober zaslužek. Gre pa Kosovelovim že tako slabo s večeri, da so najeli podizvajalca mc podlaga. Mc podlaga spada pod zavod za šport, in zdaj vem, zakaj so ženske boljše šefice kot šefi s brki.
Vseeno hvala zavod za šport Sežana, hvaležen sem vam za vaš ne.

Lahko bi začel s zgodbo, koliko Sežancev lahko srečamo na Avstrijskem Koroškem. Bi pa vsaj tisto nadležno ograjo od Kraške luknje Kraškega zidarja lahko umaknili iz centra Sežane. Za sežanske zavode ne bo finančno lahka, a za to so tudi sami krivi. Ne samo zujf in vlada.

Mladi pa tako in tako ne ostanejo na Sežanskem. Vsak, ki ima vsaj malo pameti, gre vsaj do Občin. Če ne dlje.

Pa smo jih spet nekaj razdrli

tomaz.svagelj@siol.net

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Sreča”

  1. Stric Marč pravi:

    Prav vesel sem, da si dobil službo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !