Kuhna pri koritu 1350 post

Vodstvo parlamenta končno draži kosila v parlamentarni menzi, toda samo za zunanje obiskovalce parlamenta ( vabljene ) !
Za njih, 90 poslancev in poslank ter vsaj 200 zaposlenih ( ocena ) se nič ne draži, v samopostrežnem delu parlamentarne menze kosilo za neverjetne 4 Evre, v postreženem za 6 Evrov. ( glavna jed, solata, sladica ali sadje ali jogurt ) Za vabljene obiskovalce, med katerimi ni klošarjev, brezdomcev in ljudi iz socialnega roba po novem v samopostrežnem delu kosilo za menzo pri koritu oderuških 6 evrov, in postreženem delu še za Evro več. Parlamentarni raj ostaja za notranje, zunanji imajo pestro ponudbo kosil za iste ali nižje cene v okoliških restavracijah. Zaposleni v Sloveniji, tudi poslanci in zaposleni v državnem zboru dobe za kosilo okoli 4 evre.
Je parlament ena redkih ustanov v Sloveniji, kjer za plačano malico ni potrebno doplačilo. Z ozirom, da na trgu ne dobimo za ta denar nikjer kosila, in da nikjer za manj kot 6 evrov ne dobimo spodobnega kosila, sadje in jogurti pa so skoraj povsod za doplačilo.

Vodstvo parlamenta pri parlamentarni prehrani, ki jo polovično plačujemo davkoplačevalci ( razlika med tržno in parlamentarno ceno kosila je 2 evra kar je polovica ) nič ne peče vest. Medtem ko javni sektor kleca pod težo varčevalnega zujfa v parlamentu vse po starem.
Kakršna koli služba v parlamentu ob vseh privilegijih ( zastonj prehrana, parkiranje, višji plačilni razredi ) so sanje slehernika.
Ni ga razpisa za prosto delovno mesto v parlamentu, kjer se ne bi prijavilo vsaj 1000 prosilcev. Lahko greste s lučjo pri dnevu po celi Sloveniji, nikjer razen v parlanetu ne najdete kosila za manj kot 5 Evrov! Bog si je sam sebi najprej napravil brado, kako pojmuje Slovenski parlament varčevanje, je znano. Ker ga ukinit ne moremo, se bo še dalje šlepal na 1,4 Milijardno proračunsko luknjo. Med drugim, tistega oranžnega najcenejšega wc papirja v parlamentarnih wc ni, zastonj voda je povsod po parlamentu. Da ne razpravljamo o parlamentarnih čajnih kuhinjah s skoraj zastonj pijačami, kavami in čaji. Mariborska mestna občina pod klobukom varčuje pri zastonj vodi in wc papirju. Pri novih svetovalcih prav nič. Zato nič ne čudi apatija na politična dogajanja v Sloveniji.

Parlamentarna kosila za tam zaposlene za 4 Evre je posmeh državi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !