Sončni dnevi in tv kvizi

Človeka navdajo s neko novo energijo, se mi zdi. Slabe novice ob takih dneh grejo mimo nas. Najboljša je, da imam šiht. Delo ni težko, ga s veseljem opravljam. Težje je kako simpatično sodelavko povabit na pijačo. Ko se na tv nacionale vrti tisti saboumni kviz, sem ravno izpod tuša. Raje kot kviz vsak dan spremljam terno Slovenskih novic. Je ceneje, pa še tisto razgaljeno dobiš desno zgoraj.

Slaba tolažba, vam rečem. Boljša je: Pomlad prihaja! Še prej Valentin.
V stilu Bilbi: prekratki vikendi. Kaki vikendi, saj je še na pijačo nisem povabil. Zato imam toliko več energije za šiht in smisla za humor.
Za vice ne. Vsekakor že malo nestrpno čakam mojo svetovalko. Uradno seveda. Ni da ni. Raje sem na šihtu skoraj cel dan, kot da sem v enem in istem.

Verjamem pa v lepe reči, besede, dejanja. V življenju so pomembne male reči. Da se zgodi, moraš sam prej kaj naredit. Življenje piše dobre zgodbe, zgrabimo jih. Pozabimo preteklost, živimo za prihodnost. In take, ki jim Valentin nič ne pomeni, so za staro šaro.

Jaz še nisem. Sem pa za red in disciplino. Bančna luknja me še najmanj skrbi, važno da nimam lastne. Dokler ne pristanem na goli riti lahko rečečem v stilu Orlekov: Avfbiks. Kdo ga bolj biksa, politika ali elita?
Statistično gledano švevilo novih parčkov okoli Valentina naraste.
Eno je obljubljanje večne ljubezni drugo pa skoki čez plot.
Dokler nimamo od teh skokov kake trske v riti smo srečno zaljubljeni. Če smo, se vsaj manj s politiko in našimi in vašimi ukvarjamo. Če znamo kaj naredit tudi za skupno dobro, za človeka, za sožitje, ne da bi za to terjali plačilo smo zagotovo bliže bogu. Kaj pomagajo vse prazne marnje, če v duši ni nič? Če si sreče ne podarimo sami kdo nam jo bo? Raje kot politiziranje star kripa, in vozniški. To več šteje, kot vse prazne besede.

Dobra stran ljubezni? Ko te vzame za svojega, se lahko preseliš k njej.
Nekaj prilaganja je treba, a ljubezen premaga vse ovire. Mogoče, ko
Se zaljubiš, si v nekem posebnem stanju. A bolje to, kot depresija zaradi slabih novic.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Sončni dnevi in tv kvizi”

  1. stricmarc pravi:

    Če imaš v uvidu misel svojega zadnjega odstavka, se bodo možnosti zaljubljenja dosti zožale. Malo deklet je tvoje starosti že na svojem, da bi se lahko preselil k njej.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !