Valentinovo

Tudi če si samski, nisi osamljen.

Ker povsem spodobno živim s najbolj nujnimi nakupi hrane pri najboljšem sosedu, me trgovski prijemi okoli Valentinovega niti malo ne ganejo. Kot vsak zaposlen imam samo eno željo ta teden, oddelat še petek in nato bit dva dni doma. Malico pa imam na šihtu. Niti na poštarja s ene jezim. Ker mi nosi samo izpiske in reklame.

Dokler se šiht ne steče bo pač vse na relaciji Vipava in domov. Žensko pač moraš najprej spoznati predno si jo upaš povabit na zmenek.
Da pa pomlad prihaja, je vidno vsak dan. Počutim se dobro. Kosem danes čakal ob 7 kombi za Vipavo, jo mimo primaršira bližnji sosed. Kam drugam, kot tankat enega ta kratkega. V sami vasi ni nobenih sprememb. Tisti, ki so brez službe, bodo še leta. Ker je ne iščejo ne narede nič da bi jo dobili. Tako življenje pa postane pekel. Ne da ni denarja, tudi medčloveški odnosi in morala padejo.

Dejstvo je, da bom čez dobro leto star 50 let. Abraham se reče temu.
Mogoče pa mi do takrat uspe najti izbranko, za skupno preživljanje prekratkih vikendom, praznikov in dopustov. Odziv komentarjev mojega bloga je presenetljiv. Ker že dva tedna ne delam gužve po knjižnicah, se počutim odlično. Da ne bi imel kaj počet čez prosti vikend, me najmanj skrbi. Doma srečujem ene in iste, na šihtu pa še vedno nove obraze. Počasi se mi vrača ritem.

Na samem šihtu nimam nobenih večjih napak, kar ni napak, če to zapišem. Imam veliko odličnih sodelavk in sodelavcev. Delam pa isto kot zaposleni. Gre na bolje če sem dobre volje. Če si pripravljen na spremembe, te pridejo. Tudi pri iskanju sorodne duše. Da življenje ni samo sladko, včasih je tudi grenko, vemo. A s strpnostjo se da vse premagat. Najslabše je jamrat, da nič ni. Ne bore bit, če sami ne naredimo nič. Kakorkoli obrnemo, zadevo prevrnemo, kmalu bo minil mesec odkar se je zaključil literarni natečaj Ajdovske knjižnice.
Kako hiter je javni sektor, in kako zasebni, je jasno.

Ne spreminjate sveta, raje se zaljubite.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Valentinovo”

 1. stricmarc pravi:

  Tvoj začetni stavek bi dopolnil:
  Tudi če nisi samski, si lahko osamljen.
  Zaljubljenost je kot droga. Ko te prime, si zadet, Trip ne traja večno ( baje do 3 let), ko pa mine, je kriza še večja.

 2. butterflylover pravi:

  stricmarc….3 leta, ti pa si optimist :) že 3 mesece je rekord :)

 3. butterflylover pravi:

  kakorkoli obrnemo – zadevo prevrnemo :) to si je pa za zapomnit :) aha

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !