Razdalja

Je tisto, kar nas loči, pa naj bo pot do šihta, potepa ali ljubezni.
Umes pa cesta. Ker sami ne izbiramo, vsaj v mladosti ne, kjer bomo živeli, če si ne najdemo partnerja, tudi v zrelih letih obtičimo v rodnem kraju. S filozofijo najprej štalca, pol pa kravca se daleč pride. Vsak od nas si najprej želi varnega doma, družbe, službe, šle nato vse ostalo.

Dokler te ne dvignejo besede iz tv:

V parlamentu je predlog znižanja nadomestila za brezposelnost,
plačano malico ukinimo.

150 let priborjene delavske pravice naj bi veljale v tudi v kapitalistični Sloveniji, in noben delodajalec v Sloveniji, ki ceni zaposlene, ne bo ukinil pol plačane ure za malico. Pri meni je okoli 20 minut da se razumemo. In ena pavza 10 minut. S nadomestili za brezposelnost, pa vemo kako je. In po takih monadah naj bi človek razmišljal o romantičnih zadevah. Pri temu se mi dviga moj levi pogled na svet, čeprav se s politiko raje ne ukvarjam. Ostajam nevtralen kot Švica, na šihtu pa kljub zimi švicam. Ja lubček moj, na šihtu se dela. Bi pa rekel, da urejeno partnersko razmerje da delovni storilnosti na šihtu zagon.

Mogoče sem odtenek bliže temu, kaj pa jaz vem. Da že tri mesece nisem šel čez planke. S bankomatom sva trenutno na bojni nogi.
Bo treba na banko, ki je od šihta 100 metrov po premostitveni.
Že občutek, da se moje življenje ureja je čudovit.
Če še Tina dobi 4 medaljo na svetovnem prvenstvu, bo naša morala na višku. Vsaj nekaj, na kar smo lahko ponosni. Na bančno luknjo zagotovo ne. Na ukinjanje delovno pravnih pravic še manj.
Je prav, da se ženskam ob nizki nataliteti ukinja pravica do porodniške s odpovedjo delovnega razmerja? Nekaj je narobe s našo državo, vse bolj se mi zdi, da smo banana republika. Pa saj banane sploh ne rastejo pri nas. Raste pa klientelezim, korupcija, elitizem. In ko nas ne vem katerič rajcajo s povprečnimi plačami, je kot poje Mlakar:
Pubi usedmo se! Koliko se jaz na šihtu usedem, sem povedal, ker če bi se več, bi mi hitro pokazali vrata. Moj trr rabi infuzijo, ni da ni.

Do infuzije je še dobrih 35 dni. Sitno, bi rekli v bivši Jugo vojski. Zase, kot 2 mesečnega primernega vojnika s pll diagnozo lahko rečem, da me je končno srečala pamet. In če bi kam rad zbežal, je to zavetje osamljene mladenke.

Saj veste, od 8 do 3 je treba bit priden. Gre mi odlično.
Če mi bo še tako v ljubezni, bo prečudovito.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Razdalja”

  1. Stric Marč pravi:

    Kjer je volja, je pot, je modroval Nitsche. Volje ti očitno ne manjka in če kaj drži iz filozofovega reka, boš kmalu našel kravco in nato še štalco. Če ti bo sreča mila, oboje hkrati. Naravnan si zelo pozitivno in če je kaj resnice v mantri sodobnih gurujev, misli pozitivno, se bodo morale misli materializirati

  2. butterflylover pravi:

    zanimivo branje :) se kaj naučim :) zraven tud nasmejim :) hvala :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !