Ko državo hudič jemlje

Moramo poslušat o porokah istospolnih, oziroma posvojitvah. Saj ne da bi jim tega ne privoščil, bog jim daj še to, ker vse ostalo že imajo. Medtem pa v moji mali vasi, kjer ni niti enega novega delovnega mesta, kakor v občini Komen, pada število prebivalcev za nekaj duš letno. Morda eden ali dva dojenčka na leto.

Tam kjer službujem, v Vipavi, je večina tam živečih za pristne in poštene medčloveške odnose. Tam vse cveti, od služb do otrok. Če je tudi tam kdo za moško družbo, bog mu požegnaj. Niti skrivat ni tega treba. A strmoglavljenje števila prebivalcev Slovenije pod 2 milijona v nekaj desetletjih da mislit. Kot da mislit odtujenost nas samih. Kot je normalno, da predpostavljene in sodelavce vikaš, tako je normalno, da moški pogleduje za ženskami in obratno. Normalno je tudi vse ostalo.

A da se na višku krize več ukvarjamo s pravicami istospolnih, kot blaginjo družbe, je nekako čez les. Otroci 2 mam ali 2 očetov, kaj jaz vem. Vem pa, da neke meje v vsaki družbi, morajo biti. Kot ne moreš nag skakat naokoli, tako razširjene pravice istospolnih postanejo gibanje. Tistim, ki jim je bog določil istospolno usmerjenost, jim odpušča. Vsem ostalim, ki smo hetero, ostane sobivanje s njimi. Strpnost in take reči. Če se ukvarjamo s istospolnimi, bi se mogli s vsemi osamljenemi. Družba blaginje lahko postanemo samo s čimveč partnerskimi hetero pari. Verni ali ne, to je osnova vsake družbe.
Če ima naša največja cerkev tu svoje poglede, me to najmanj moti. Nekaj moralne dušne vzgoje pa verjetno ne škodi. Sami se moramo odločit, ali to sprejmemo ali ne. Saj nam tega ne cerkev ne država ne vsiljuje. A če nimamo lastnih otrok, bo naša starost velika žalost. Moralni standardi pa nam narekujejo, da se vsaka sprevrženost lahko izpreže. Zato lažje delam v kraju, kjer velja vsaj neka minimalna morala. V Ljubljani, ki je prestolniško svetovljanska, pa naj se gredo, kar jim je volja. Vipavce boste težko prepričali, da istospolni niso deležni iste božje podobe kot hetero. Če njih vprašate, imajo vse, kaj več pa bo težka. Iz teh vzrokov malo drugačni iščejo svoje razširjene možnosti v bolj liberalnih okoljih, kot je obala in Ljubljana.

Zato sam po božji podobi raje pogledam kako lušno, in zbiram pogum, da jo povabim na zmenek. Moška družba kaj več kot klepet ni zame. Vem, da bom moral še leta delat. Prav zato lažje delam tam, kjer smo vsi hetero. Zaradi mene je lahko kdo tudi istospolni. A naj to počne po šihtu. Jaz ostajam hetero.

Saj sta to bila tudi Adam in Eva

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Ko državo hudič jemlje”

  1. Matejka pravi:

    Tomaž, pa naj imajo te pravice, name in nate ne bodo vplivale. Saj sam veš, kako težko je najti normalno partnerko, privoščimo vsaj tistim, ki si to res iskreno želijo. Dobro se vrne z dobrim so nas učili.
    Lepo bodi, Matejka

  2. kecurjeva pravi:

    itak, za propad države so krivi homoseksualci. pozabil si še na jude in komuniste.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !