Zakaj verjamem v lepe reči

Nič v tem našem življenju nam ni poklonjeno, kot tudi, če ne dajemo, ne prejemamo. In če fokusiram na ljube Slovenske mladenke, najtežje je dobiti normalno partnerko. No na srečo, so tudi take.

Da nisem najbolj navdušen nad istospolnimi, je jasno, bolj me navduši, da se usede poleg mene, še prej pa reče živjo. Težko je na šihtu kaj zasebnega. A odziv je že to, da zna poslušat. Se pa držim: Mora bit samska! Je simpatična punca, sem prijazen do nje, kot do vseh ostalih, najprej je šiht. Mogoče se mi te dni kaj preveč ne dogaja, a plača se bliža. Je pa tako pri iskanju sorodne duše: Če ne povabimo, se nič ne zgodi. A če potegnem črto pod vse skupaj, internetnih romanc se izogibam kot hudič križa.

Vikendi so zato, da se odpočijem. Da lažje začnem nov delovni teden.
Še malo, in bo pomlad. Ko bo vse vzcvetelo, tudi ljubezen. Mnoge bodo še dalje samske, so what? Zdaj ko sem se rešil dolgoletne dopisovalke, se počutim prerojenega. Politika melje dalje, obljublja gradove v oblakih, a zgodilo se ne bo veliko, če sploh kaj. Največ se zgodi, če sami kaj premaknemo. Velika težava so številni dobrodelni koncerti.
Dogajanje v mestih, po vaseh nič. Slab javni prevoz, zato počasi razmišljam o preselitvi v Vipavo. Enkrat do poletja se bom odločil.

Če delaš, zaslužiš, če ostaneš doma, samo toneš. O njej te dni veliko mislim. Če ona o meni, ne vem. Še zdaj se dobro spomnim gospoda v Novo Goriški knjižnici, na cesti upanja. Dal sem mu nekaj koristnih nasvetov, predvsem da delo dobiš, če vprašaš za prostovoljno delo.
Če bi takoj po delavnici iskanja službe februarja 2013 šel osebno po domovih upokojencev, bi se zgodilo. Tako se ni nič dokler nisem šel vprašat v Vipavo. Da so v Vipavi več kot normalni ljudje, sem takoj opazil. Tam, kamor sem hodil leta, me nihče ne pogreša. Tudi jaz ne prav nič pogrešam njih.

Lordwalsov recept za jogurtni puding.

Kot piše na vrečki pudinga. Vse kar ostane, da damo pol litra mrzlega mleka na mali ogenj. Jogurt zlijemo v mrzlo mleko. Pripravimo skodelice. Rabimo še eno veliko žlico.

In ko jemo tak puding, smo kot v nebesih.

http://www.dnevnik.si/magazin/neverjetno/ameriski-dokumentarec-iz-1986-jugoslavija-je-edinstvena-video-dneva

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !