Vipavska burja

Dragi moji

Povsem normalno je, da se na Vipavskem pozdravlja s buh daj, in da so tam redki navdušeni s družinskim zakonikom. Če sem prav prebral, ko sem med Lantierjevim trgom in trgom Pavla Rušta zagledal povabilo na shod za družino 3 marca v Ljubljani, jim dam prav. Družina pa je osnova vsega, pa če smo verni ali pa ne. Od politike naše nimamo nič.

Več od dela, no ja, medtem ko tajnica hiše sadeži družbe Vipava Slovenske filantropije briše prah, s izdelkov, ki jih nihče ne kupi, se v realnem sektorju dela. Sem pa slovenski filantropiji hvaležen, da sem pristal v Pristanu.

Če pa fokusiram na ženske, med šponanjem šihta je težko. A ker veš. da si za to plačan, ni težko. Težje je poslušat ene in iste parole našega vsakdana. Da se ljubezen zgodi, moraš sam kaj naredit. Danes bi bolj malo, ker sem šel na šiht brez denarnice. Čakala me je doma. Če me bo še žena, bo prelepo. Trenutno nimam nobenih zmenkarskih idej, s sodelavkami je pač tako, da so ene bolj zgovorne do mene, ene pa manj. In da se počasi oži krog potencialnih. Od vse potence je v vzgonu samo delovna potenca. Kar se bo dogajalo, se bo po šihtu. Ker od bivših Uršk bodo samo prazne marnje, buh daj da moja bodoča niti pod razno ne bo Urška. Katerokoli drugo ime. Delati v normalnem delovnem in socialnem okolju pa je užitek. Kar se pa tiče Kosovelovih v Sežani, če šefica Magdalena ne bo bolj na izi, se ji bo spuntal kolektiv. Namesto kvantitete naj bo kvaliteta. Meni pa trenutno povsem zadoščajo prireditve za varovance doma starejših. Kar se tiče tistih s čiki, ne bo nič, če takoj ne nehajo. Kar se pa tiče raznih terapevtk, kakšna zadeva po šihtu ne škodi. V mejah normalnega. Čakanje na prvo plačo je lažje kot čakanje na mehka kolena simpatije. Ni da ni, kdo bi ob tem delovnem tempu še razmišljal o grešnih zadevah? Če dobro razmislim, pomislim in kar je teh reči, jebat ga. terapija pomaga, če ni v prevelikih količinah. Malo sem se tudi zredil 68 kil. Vsaj pod stresom zaradi bivših nisem. Pravijo, da burja dobro prečisti podstrešje. Ljubljanska megla je nadležna zadeva. Odkar sem na šihtu, zapravim manj. Za razne monade.

Terapevtsko rečeno:

Ko te ta prava zagrabi, drži se je. Vsekakor ostajam stari, dobri Lordwales.

tomaz.svagelj@siol.net

S poročnimi, in vezanimi imam samo formalne stike,
Vse ostalo, hetero rečeno je odprto.
Lahko rečem, da ostaja na prepihu.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !