Da te opazijo, moraš biti opazen!

Dragi moji – Sobota je dan za striženje, ker med šihtom ni da ni – drugega kot čim bolje delati. Če bodo zaradi moje nove frizure ženske padale v šentiment, nisem najbolj prepričan. Dan, ko se nič posebnega ni zgodilo. Razen Eme, ki pa je ne gledam. Ko naokoli pogledam, besed mi res ne zmanjka. Pomanjkanja ne trpim, še vreme se je izboljšalo.

Vsak od nas živi svoje sanje, od love do krove pa do sanjske ženske. Fiat panda za 8 Evrskih jurjev bi mi prav prišel, ni druge, kot počakati na kar nekaj plač. Nato pa na banko po kredit. Resnici na ljubo, ta bo še dolga. Bo verjetno prej kaka padla na moj šarm. Kako sodelavke čez vikend, niti ne razmišljam, kako sodelavci, še manj. Več ali manj se vse vrti od psihične in fizične priprave na ponedeljkov šiht. Da moraš na šiht s veseljem, in ta poklic rad delati, je jasno. Kot tudi skočiti čez planke, med rjuhe in kar je teh reči. Vse to je bolje, kot odmevna tišina. Kot vidite, s novinarstvom ne bo nič, nisem ga še obesil na klin,
bo pa toliko več s boničarstvom. Delno to že zdaj delam, ker se v domu starejših dela vse. Se še spomnite opisa del in nalog iz socializma? Zdaj imaš napisane in nenapisane zadolžitve. Važno je, da se na šihtu dobro počutiš.

In te stvari mi gredo od rok. Bolje kot politiziranje, prazne marnje in mlatenje prazne slame. Da je krize počasi konec in počil je nov socialni lonec. Ko te kolektiv počasi sprejme, in ti reče naš. Priznam, včeraj po celo tedenskem šihtu nisem bil najbolj spočit. A danes sem. Tudi bolečine v hrbtu in bokih, ki so stalnica tega poklica počasi zginjajo.
Do ponedeljka jih ne bo več. Počasi se psihično pripravljam na 3 letni program šolanja za bolničarja. Mogoče še malo zgodaj po enem mesecu šihta, a čas teče. Take imamo, a od nečesa je treba živet. Sem pa verjetno edini bivši politični satirik, ki je poiskal delovno zavetje v domu starejših. V moji mali vasi še vedno nobenih sprememb.
V glavnem gre na slabše. Življenje se po šolskih počitnicah vrača v stari tir. Ker drugega tira od nikjer, vozimo po starem. Evforični ali ne, to je življenje. Ko rečeš, dorečeš in malce premešaš. Ko spoznaš, spoznavaš in se seznaniš. Če se vse vrti okoli denarja, se lahko tudi okoli ostalih reči. Lahko bi še kako rekel o vrtnarjenju za talibane, ma je še malo zgodaj. Marec je tukaj, in upanje, na kak zmenek. Mogoče pa bo več uspehov s novo frizuro. Še dobro, da v moji občini frizeraji po vaseh rastejo kot gobe po dežju. Industrijske cone, zdaj ko je v občini ostala samo še ena tovarna ne rabimo.

Rabimo pa več pameti, in torek, 3 bo pred parlamentom v majhen razmislek:

Ohranimo to, kar imamo, in je jasno napisano v ustavi. Istospolni ne bodo v ničemer prikrajšani, mi hetero pa lažje verjeli v družino
( predvsem v laičnem smislu ) Pobuda naše največje cerkve za družino ni niti tako slaba. Ker istospolni ne morejo imeti bioloških otrok, ne rabijo posvojitev. Štos je v temu, da otrok rabi starša različnih spolov. Kar se pa porok istosponih tiče: Izviolijo, takoj čez mejo!

Prepričan sem, da pobudo, ki nasprotuje družinskemu zakoniku, podpira tudi mnogo levo usmerjenih. Taka ustava, kot je imamo, naj ostane dalje. Zaradi mene lahko tudi istospolni neuradno posvojijo, a če ni uradnega žegna se tako izogne zlorabam.

Kakršna koli radikalizacija naše družbe, tako levo in desno ni potrebna.
Rkc pa s novim škofom dobro pelje pastoralo dalje. Predvsem v etičnem in karitativnem delu. Ker če popustimo istospolnim, potem lahko kar naprej popuščamo. Potem se bo pojavila še pobuda o poligamiji. In tako dalje.

Vsaj minimalne etične norme pa morajo veljati dalje

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Da te opazijo, moraš biti opazen!”

  1. stricmarc pravi:

    Štejem se med levake iz vidika kapitala, dela, sociale, enakopravmosti, enakih možnosti… Glede morale in etike se štejem med zmerne konzervativce in ti zato lahko samo prikimam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !